Leonardo DiCaprio a Jennifer Lawrence budou zachraňovat svět před kometou a ignorantskou vládou USA

Petr Stoško
Foto: Netflix / Niko Tavernise

Na konec roku se chce Netflix vždycky pořádně předvést a proto nachystal skutečně hvězdně obsazený film K zemi hleď! (Don’t Look Up). Do filmu se podařilo nalákat mnoho hollywoodských hvězd včetně té možná největší, božského Leonarda DiCapria. A právě tento nedávno oznámený film si teď trochu představíme.

Netflix vždy pokukoval po největších světových hvězdách pro své projekty a jednou z mála těch vůbec nejproslulejších, které ještě donedávna nedokázal ulovit, byl nepřekonatelný Leonardo DiCaprio. Ačkoliv byl už několikrát osloven, nikdy se nic nepovedlo realizovat. V portfoliu Netflixu najdeme několik jeho filmů, ale žádný z nich není přímou exkluzivitou Netflixu.

K zemi hleď! je černá sci-fi komedie o příběhu dvou zapadlých vysokoškolských profesorů astronomie, doktora Randalla Mindyho a doktorky Kate Dibiasky, kteří objevili kometu, jež s vysokou pravděpodobností zasáhne zemi.

Dopad bude mít katastrofální následky, a proto se rozhodnou varovat Bílý dům. Avšak prezidentka Orlean a její poradci jsou velmi skeptičtí k nálezu bezejmenných vědců. Oba profesoři se proto rozhodnou oznámit svou zprávu veřejně a varovat svět. To je ale v přímém rozporu s taktikou Bílého domu, který si to chce udělat po svém.

Hlavní role se ujme již zmiňovaný Leo DiCaprio jako profesor Randall Mindy. Sekundovat mu bude Jennifer Lawrence jako astronomka Kate Dibiasky a Meryl Streep, která ztvární prezidentku Janie Orlean. Tvůrci zlákali i další velké hvězdy jakými jsou Jonah Hill, Rob Morgan, Ron Perlman, Cate Blanchett, Chris Evans nebo Matthew Perry. To všechno dal dohromady režisér, scénárista i producent snímku, Adam McKay.

Ačkoliv film ještě nevyšel, prošel si už teď zajímavou cestou. Původně se měl točit pod hlavičkou Paramount Pictures, ale společnost práva na film v roce 2020 prodala Netflixu. Ten plánoval natáčet film již v dubnu 2020, ale kvůli celosvětové pandemii bylo natáčení odloženo na 18. listopad. Skončilo v únoru 2021 a film putoval okamžitě do postprodukce, aby byl na Vánoce včas připraven.

Konec roku se tak zdá být velmi lákavý a vánoční komediální jednohubka s DiCapriem a Jennifer Lawrence slibuje zajímavou podívanou. Přestože se film objeví v několika vybraných kinech už 10. prosince, tak pro zbytek světa je premiéra naplánována na Štědrý den. Velmi pravděpodobně bude film obsahovat český dabing a samozřejmě i původní znění s titulky.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.