5 zbrusu nových krimi dokumentů: Ukazují drsnou pravdu a nabízí vhled do práce kriminalistů

Lucie Zajdáková
Foto: Netflix

Netflix se snaží připravovat obsah opravdu pro všechny. Své si tady najdou i milovníci kriminálek nebo dokumentárních filmů o sériových vrazích. Tyto dokumenty jsou v poslední době předmětem velké oblíbenosti. A přiznejme si, že si v této oblasti Netflix vede velmi dobře.

Hon na vrahy (Catching Killers)

Jedná se o čtyřdílnou minisérii, v níž se dozvíte zajímavé detaily o náročné práci vyšetřovatelů, jejíž hlavní náplní je chytnout sériového vraha. Můžete nahlédnout na místa činu z blízké perspektivy. Současná forenzní věda pomáhá odhalit nejasnosti v případech, které se staly o několik desetiletí dříve. V této minisérii se řeší případy v okolí Green River v blízkosti Seattlu, na Floridě či smrt mladé ženy v Oregonu.

Motiv? (The Motive)

Tato dokumentární minisérie byla natočena podle skutečné události a popisuje příběh čtrnáctiletého chlapce z Jeruzaléma. Chlapec jednou v noci roku 1986 zastřelil spící rodinné příslušníky. Záběry z místa činu jsou až děsivé, krev od podlahy až po strop. Proto tuto dokumentární sérii nedoporučujeme slabším povahám. Dle výpovědi chlapce přepadla zvláštní entita, která ho donutila hrozný čin udělat. Pravdu ale ví jen on sám. A pravděpodobně jeho právník.

Foto: Netflix

Fantom (The Phantom)

Fantom je dokumentární film, jehož hlavní hlavní dějová linka je plná nespravedlnosti. Příběh sleduje případ Carlose DeLuny, který se snažil marně dokázat svou nevinu. Usvědčený za vraždu ženy byl však popraven v roce 1989 smrtící injekcí. Režisér Patrick Forbes nám zde nabízí mnoho dobového materiálu a také rozhovory s rodinnými příslušníky, kamarády, soudci i vyšetřovateli.

Ženy a vrah (The Women and the Murderer)

V 90. letech terorizoval Paříž sériový vrah Guye Georgese. Jedná se o jednoho z nejznámějších francouzských sériových vrahů. Dostal přezdívku The Beast of the Bastille, jelikož zavraždil sedm žen v pařížské čtvrti Bastille. V toto dokumentárním filmu se snaží o jeho dopadení policejní velitelka a matka jedné z obětí.

Zabiják v pláštěnce: Past na korejského predátora (The Raincoat Killer: Chasing a Predator in Korea) 

Děsivý sériový vrah Yoo Young-chul řádil na začátku 21. století v blízkosti Soulu. Své oběti zabíjel své oběti kladivem a následně jejich těla rozřezal. Zaměřoval se především na mladé ženy nebo starší osoby z vyšších tříd. Tím vším si na Netflixu vysloužil celé tři epizody.

Foto: Netflix

Pokud patříte k milovníků seriálů inspirované skutečnou událostí, neměl by vám uniknout seriál Had.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.