Seznámila se přes internet a po 10letém vztahu zjistila, že je muž její sestřenice. Netflix uvede snímek od tvůrců Podvodníka z Tinderu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Představte si, že jednoho dne na sociální síti obdržíte žádost o přátelství a pak si s osobou na druhé straně vytvoříte romantický vztah. Nezní to neobvykle, že? Stává se to dnes a denně. Ale co když vztah trvá dlouhých 10 let a svůj protějšek jste stále nespatřili? A co když váš miláček není tím, za koho se vydává? Právě tím se bude zabývat říjnový dokumentární snímek Sweet Bobby: Noční můra zvaná catfishing (Sweet Bobby: My Catfish Nightmare).

Pozor, článek může obsahovat spoilery.

Tvůrci Podvodníka z Tinderu se rozhodli diváky opět jednou varovat před nebezpečím, které se skrývá na sociálních sítích. V novém dokumentárním filmu se podívají na zoubek catfishingu, což je vytvoření online osobnosti anebo falešné identity s nejčastějším záměrem navázat romantický vztah anebo spáchat finanční podvod.

Ve Sweet Bobby: Noční můra zvaná catfishing tvůrci zmapovali příběh nyní 43leté Kirat Assi, která v roce 2009 na sociální síti obdržela žádost o přátelství. Zatímco její vrstevníci uzavírali manželství, ona se zaměřila na budování kariéry, a proto pro ni navazování romantických vztahů nebylo snadné. Protože byl Bobby Jandu muž sikhské víry, z respektované rodiny a v přátelích měl stejné známé, nepřipadal Kirat podezřelý.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: MLADÍKOVI ZNIČILA ŽIVOT I KARIÉRU DÍVKA, KTERÁ NIKDY NEEXISTOVALA. ŠÍLENÝ PŘÍBĚH V DOKUMENTÁRNÍ SÉRII NESLÝCHANÉ PŘEDSTAVIL NETFLIX 

Sweet Bobby: Noční můra zvaná catfishing
Foto: Netflix

Zhruba po roce vyměňování zpráv Bobby přiznal, že je do ní zamilovaný. Jejich vztah postupně sílil, takže Kirat přirozeně jednoho dne zatoužila setkat se s ním tváří v tvář. Vždy mu do toho ovšem něco vlezlo a jeho výmluvy se stávaly čím dál absurdnějšími. Za dobu jejich vztahu stihl Bobby prodělat mrtvici, měl problémy s psychickým zdravím, kdy Kirat zasypával sebevražednými zprávami, a dokonce ho postřelili.

Postupem času se začala vynořovat temná stránka jeho osobnosti. Kirat zmanipuloval do takové míry, že práce šla na vedlejší kolej a od svých známých se izolovala. Ačkoli se na ní její vztah začal negativně podepisovat, stále si udržovala naději.

„Když jsem nebyla na telefonu, naštvalo ho to,” prozrazuje Kirat v upoutávce. Poslední tři roky jejich desetiletého vztahu dokonce usínali během společných hovorů. Jednoho dne toho přece jen Kirat začala mít dost a najala soukromého detektiva, aby odhalil pravdu o jejím milovaném.

PSALI JSME TAKÉ: KDYŽ SE NEVINNÉ RANDĚNÍ PROMĚNÍ V NOČNÍ MŮRU. NOVÝ DOKUMENT NETFLIXU UKÁŽE PŘÍBĚH, PROTI KTERÉMU JE PODVODNÍK Z TINDERU SLABÝ ODVAR

Ukázalo se, že Bobby Jandu neexistoval. Její sestřenice Simran Bhogal si vytvořila falešnou identitu, kdy postupně stahovala fotografie ženatého muže, který se v dokumentárním filmu k celé záležitosti vyjádří. Protože Kirat měla se svou sestřenicí blízký vztah, Simran s ní dokázala hravě manipulovat. Ačkoli Kirat neví, co k tomu její sestřenici vedlo, média věří, že to způsobila její touha kontrolovat život druhých.

V dokumentárním filmu Sweet Bobby: Noční můra zvaná catfishing se nejenom dozvíme, jak jejich desetiletý online vztah probíhal, ale tvůrci také odhalí techniky, které Simran používala k manipulaci. Netflix dokument uvede už 16. října.


Zdroje: Tudum, Sortir a Paris, Soap Central

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.