Kontroverzní youtuber Jake Paul vystoupil v novém dokumentu na Netflixu. Tvůrci si posvítili na jeho boxerskou kariéru

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Na Netflix se chystá dokument o dalším boxerovi. Tentokrát se však hlavní aktér filmu živí i jiným zajímavým povolání. Je jím totiž youtuber a influencer Jake Paul. Mladší ze slavné dvojice bratrů, jež kraluje sociálním sítím, proslul mnohými kontroverzemi, ale i úspěchy v zápasnické kariéře.

Další díl dokumentu ze série UNTOLD bude vyprávět příběh jednoho z bratrů Paulových, takzvaného problémového dítěte (The Problem Child) Jake Paula. Lidé po celém světě ho buď milují, nebo nesnáší. Do ringu s ním ale rozhodně nikdo nechce.

Lariéru Jake odstartoval před deseti lety na platformě Vine, kde měl okolo pěti milionů sledujících. S bratrem natáčeli vtipná videa a především takzvané pranky. O rok později otevřel vlastní kanál na Youtube, začal se věnovat hudbě a několik měsíců se objevoval v Disney seriálu Bizaardvark.

Z natáčení ho ale později vyhodili, když se svými fanoušky v době covidové krize pořádal velké večírky, rušil sousedy pálením nábytku a Jake si zval velké množství lidí k sobě domů na hlasité párty. Násilně také zdemolovali obchodní centrum. Jake Paul se k tomu vyjádřil tak, že se chlubil tím, že ho sousedé nenávidí.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix vydal nejlepší dokument tohoto měsíce. McGregor drtí konkurenty nejen ve sledovanosti, ale i v hodnocení

Od roku 2018 se věnuje boxu (a také kariéře motivačního kouče, která se nakonec ukázala, jako podvodná). Začal nejprve amatérsky s ostatními youtubery, ale o dva roky později se dal na profesionální dráhu, jelikož prokázal značný talent. Porazil například basketbalistu Nata Robinsona i populární zápasníky Bena Askrena, Tyrona Woodleyho a Andresona Silvu. Aktuálně se pyšní šesti vítěznými profesionálními boxerskými duely a plánuje další.

Série UNTOLD se věnuje největším a nejkontroverznějším jménům ze světa sportu. Odhaluje pohledy do zákulisí, rozhovory a intimní detaily přímo od hlavních aktérů. Každý týden si tvůrci posvítili na jednu osobnost. Seriál začnou právě Jake Paulem, následovat bude Johnny Football, dopingový král Victor Conte a tým Swamp Kings.

Dokumentární seriál UNTOLD si můžete na Netflixu naladit každý týden od 1. srpna.

Zdroje: Netflix, Youtube, Mirror, Vanity Fair

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.