Netflix představí odvážlivce, kteří milují hlubiny nebezpečnější než Mount Everest. Dají v sázku vše, aby se zapsali do historie

Eva Lenská
Foto: Netflix

Volné potápění patří k vůbec nejnebezpečnějším vodním sportům. Vždyť některé z nejznámějších potápěčských lokalit jsou považovány za nebezpečnější než Mount Everest. Přesto se najdou odvážlivci, kteří tento sport milují. Právě o nich pojednává nový dokument na Netflixu s názvem Nejhlubší nádech (The Deepest Breath).

Pokud chcete v tomto nebezpečném sportu obstát, a zařadit se ke světové špičce, musíte být fyzicky zdatní a mít dostatek odhodlání. Důležitá je také také důvěra v lidi, kteří vás během této cesty vedou a podporují. Pořád je to však extrémní sport a extrémní sporty mívají i extrémní nádledky.

ČTĚTE TAKÉ: 5 nejlepších epizod ze všech řad sci-fi seriálu Black Mirror. Nechybí pořádné děsy ani scény, ze kterých se vám bude zvedat žaludek

Dokumentární film o italské rekordmance v potápění bez kyslíku Alessii Zecchini a odvážném irském bezpečnostním potápěči Stephenu Keenanovi natočila režisérka Laura McGann, jež spolupracovala s A24, Motive Films, Ventureland a RAW.

„Prostředí a emocionální síla tohoto počinu je to, co mě vlastně přimělo k tomu, abych tento dokument natočila,“ řekla. „Natáčení po celém světě, navíc s pozoruhodnými osobami, které jsou v centru pozornosti celého filmu Nejhlubší nádech, bylo nejinspirativnější a nejpřínosnější zkušeností v mé kariéře“ dodala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chirurga, který prováděl riskantní operace, si vzal na paškál Netflix. Většina jeho pacientů zemřela, mezi nimi i Češka

Během sledování tohotu dokumentu budete s našimi odvážlivci doslova lapat po dechu. Kdo chce posouvat své hranice do krajnosti, musí počítat s tím, že se může něco pokazit. Alessia má oporu ve Stephenovi a dostatek sil. Tento sport je ale vážně nebezpečný. Dokument se totiž zmíní nejen o potápěčích, kteří výpadky dechu přežili, ale i o těch, kteří bohužel zemřeli.

Dokumetární film Nejhlubší nádech bude na Netflixu dostupný od 19. července.

Zdroje: Tudum, Netflix, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.