Jak žijí vodní lidé, ukáže nový dokument Netflixu, který vás zavede do světa, kde se fantazie stává skutečností

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V dnešní uspěchané a velmi stresující době mnoho lidí uniká do světa fantazie, kde si může dopřát chvilku odpočinku. To moc dobře ví tvůrci oblíbeného pořadu Queer tým (Queer Eye), kteří svou pozornost tentokrát obrátili na podmořský svět, a dali tak vzniknout jedinečné dokumentární sérii Vodní lidé (MerPeople).

V posledních letech se stále více rozrůstá obliba mořských panen. Lidé oblékají rybí ocasy, jezdí na různé výstavy a soutěže a zakládají lokální komunity. Zkrátka v neprobádaném podmořském světě hledají únik z reality.

Samozřejmě mýtus mořských panen zaujal také různá produkční studia, díky čemuž vznikly seriály jako H2O: Stačí přidat vodu a Siréna. Mnozí navíc netrpělivě čekají na premiéru očekávaného filmu Malá mořská víla, jenž vstoupí do kin koncem letošního května.

Netflix svým uživatelům nyní také umožní do tohoto tajemného světa nahlédnout, a to prostřednictvím dokumentární série Vodní lidé. Její režii si vzala na starost režisérka Cynthia Wade, která získala více než padesát filmových ocenění po celém světě a také si v roce 2008 odnesla vysněného Oscara za dokumentární film Všechno, co mám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dokumentární seriál Šimpanzí říše ukáže válku, intriky a boj o přežití. Opičí společnost nastaví zrcadlo té lidské

„Vodní lidé se ponoří do fascinujícího světa podmořských umělců, kteří svou lásku k mýtickým mořským stvořením proměnili ve skutečné kariéry. Od oslnivých představení v malém městečku na Floridě přes korunovaci Krále a Královny moře na Bahamách vás tato série vezme na cestu plnou vášně a vytrvalosti. Připravte se na vyplutí na nezapomenutelnou plavbu a ponořte se do světa, kde se fantazie stává skutečností,“ uvedl k nové dokumentární sérii Netflix.

Čtyři epizody dokumentární série Vodní lidé budou na Netflixu dostupné od 23. května.

Zdroje: Netflix, INSIDER

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.