Vrah jezdil vlakem a své oběti ubíjel k smrti. Tvrdil, že je andělem pomsty. Dokument Hon na vrahy ukazuje další brutální případ

Foto: Netflix

Angel Maturino Resendiz, přezdívaný „železniční vrah“, vyvolal koncem 90. let paniku a strach v železničních městech po celých Spojených státech. V době svého zatčení byl Resendiz podezřelý z devíti vražd poblíž železničních tratí v Texasu, Kentucky a Illinois. Na jeho příběh si nyní posvítil Netflix v dokumentu Hon na vrahy.

Netflix vydal třetí řadu dokumentární série Hon na vrahy (Catching Killers), ve které jsou opět představeny jedny z nejbrutálnějších a nejzapeklitějších případů vražd na světě. První epizoda nové série se jmenuje Železniční vrah.

Mexický sériový vrah Ángel Reséndiz využíval železnice k útěku z míst činu, kde páchal brutální vraždy. Reséndiz byl obviněn z toho, že zavraždil nejméně devět lidí, ačkoli se přiznal k mnoha dalším. Předpokládá se, že jich bylo ve skutečnosti až 23. Jeho spoléhání se na železniční systém země a jeho sklon k páchání zločinů v jejich blízkosti mu vynesly přezdívku „železniční vrah“.

Angel Maturino Resendiz všechny své oběti ubyl k smrti a ženy většinou znásilnil. Pak jejich těla přikryl. V jejich domě se často ještě najedl a pak vytáhl jejich doklady a nechal je viditelně rozházené. V říjnu 1998 například ubil 87letou Leafie Mason starožitnou žehličkou, zatímco v prosinci zase zavraždil 81letou Fannie Whitney Byers. O týden později pak v Texasu znásilnil a zavraždil dětskou neuroložku Claudii Benton (39). Zanechal po sobě otisky prstů a důkazy DNA, které ho identifikovaly.

V květnu 1999 se zase vloupal do domu pastora Normana Sirnica (46) a jeho manželky Karen (47). Jejich lebky prorazil perlíkem a poté Kareninu mrtvolu ještě sexuálně zneužil.  V červnu se vloupal do bytu houstonské učitelky Noemi Dominguez (26) a sexuálně ji napadl, než ji ubil krumpáčem. Podle soudních dokumentů pak ukradl její auto a později téhož dne použil stejný krumpáč k vraždě Josephine Konvické (73) na statku na jejím pozemku v okrese Fayette v Texasu.

Dále se vloupal do domu 80letého George Morbera, svázal ho a poté střelil brokovnicí do hlavy. Jeho dcera, 52letá Carolyn Frederick, se později zastavila na návštěvu. Reséndiz ji zbil brokovnicí tak brutálně, že zbraň praskla vejpůl. Nechal otisky prstů po celém Morberově domě, než mu ukradl náklaďák a vydal se do Mexika.

Nakonec Reséndiz přešel přes most na hraničním přechodu v El Pasu v Texasu a vzdal se Rangeru Carterovi, Dopomohla k tomu jeho sestra, která spolupracovala s policí a donutila ho, aby se jí vydal. Za pomoc byla následně odměněna 86 tisíci dolary (1,9 milionu korun).

Při svém soudním procesu na jaře roku 2000 Reséndiz prohlásil, že není vinen z důvodu nepříčetnosti, ale tvrdil, že je andělem pomsty, kterého Bůh poslal, aby potrestal ty, o kterých si myslel, že „jsou zlí a zasloužili si zemřít“. Později byl odsouzen k smrti. Stát Texas do popravil smrtící injekcí 27. června 2006. Před svou smrtí požádal přítomné rodinné příslušníky obětí o odpuštění a řekl: „Vím, že jsem dovolil ďáblu, aby řídil můj život.“

Zdroje: Informace z dokumentu Hon na vrahy, ABC News, CBS News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.