Změnila pohled na ženy bojující v kleci: The Ronda Rousey Story je příběhem opravdové bojovnice

Petr Stoško
Ronda Rousey / Foto: YouTube / UFC - Ultimate Fighting Championship

Ronda Rousey je žena mnoha talentů, která se stala olympijskou judistkou, úspěšnou zápasnicí ve smíšených bojových umění, hollywoodskou herečkou a v posledních letech i wrestlerkou ve známé organizaci WWE.

The Ronda Rousey Story: Through My Father’s Eyes je dokument natočený z pohledu samotné Rondy, její nejbližší rodiny a přátel, kteří vzpomínají na krušné začátky života slavné zápasnice, jež si musela svůj úspěch a slávu tvrdě vybojovat.

Než se z Rondy stala hvězda ženského MMA (smíšená bojová umění) byla judistkou a v roce 2008 na olympiádě v čínském Pekingu získala ve střední váze bronzovou medaili. Později se však rozhodla vrhnout do světa smíšených bojových umění, ve kterém ženy své pevné místo ještě neměly.

A byla to právě Ronda Rousey, která svým talentem a zápalem změnila pohled lidí na ženy bojující v kleci, jež byla do té doby dominantním sportem mužů. Svými výkony v Oktagonu dokázala přesvědčit mocného Dana Whitea, který svolil, aby ženy bojovaly v jeho slavné organizaci UFC (Ultimate Fighting Championship). Ronda měla být tou největší hvězdou. Zrod královny bantamové váhy byl dokonán a Ronda Rousey začala svou popularitu naplno využívat i mimo osmistěnnou klec.

Její role v historii ženského MMA je nezpochybnitelná a nebýt vytrvalosti a zarputilosti Rondy Rousey, tak bychom dnes v nejprestižnější organizaci světa UFC nesledovali zápasy velikánek, jakými jsou Joanna Jędrzejczyk, Valentina Shevchenko nebo Amanda Nunes.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.