Obchodování s kybersexem: Šokující dokument odhalí realitu případu, který si nikdo nedokázal představit

Foto: Netflix

V květnu na Netflixu vyjde korejský dokument Kyberpeklo: Jak odhalit zneužívání na internetu (Cyber Hell: Exposing an Internet Horror). Odhaluje realitu takzvaného případu Nth Room, který obrátil celou zemi vzhůru nohama. Podíváme se na rozhovory s 24 reportéry, producenty a policisty, kteří se případem osobně setkali.

Nth Room je případ kyberkriminality, který se stal v letech 2018 až 2020 v Jižní Koreji. Zahrnoval vydírání, obchodování s kybersexem, šíření sexuálních videí a nelegální transakce pomocí kryptoměny prostřednictvím aplikace Telegram.

Pachatelé kauzy Nth Room si v kyberprostoru vytvářeli vlastní prostor, v němž pod maskou anonymity prováděli nepředstavitelné zločiny. Vytvořili nový typ zločinu, který si nikdo nedokázal představit. Vysmívali se vyšetřovacím orgánům v domnění, že nebudou nikdy dopadeni.

Počet potvrzených obětí je nejméně 103, včetně 26 nezletilých. Bylo také odhaleno, že obrázky obětí byly sdíleny a prodány více než 260 000 ID (zúženo na asi 60 000 uživatelů, s ohledem na překrývající se profily) a bylo za ně anonymně placeno kryptoměnou.

Podle režiséra Choi Jin Seonga, který dokument pro Netflix natočil, uvidíme, jak sofistikované byly zločinecké metody, které kriminálními používali. A také se podíváme blíže na to, jak v tomto případě probíhalo pátrání. Vyžadovalo velkou odvahu a vytrvalost.

Dokument na Netflixu uvidíme od 18. května.

Zdroje: Allkpop, Wikipedia, Zapzee

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.