Hvězda Přátel Lisa Kudrow bude hlavní tváří nové drama-komedie od Netflixu. Za tou stojí scenáristka úspěšného seriálu Smrt nás spojí

Radim Červenka
Foto: SAEED ADYANI/Netflix

Netflix ještě letos nabídne novinku Navrch Huj (No Good Deed), ve které zazáří hvězda legendárního seriálu Přátelé Lisa Kudrow (Phoebe). Dramatický a zároveň humorný seriál spojený s nákupem nemovitostí v USA herečku tentokrát ukáže v jinačím světle, než ji známe z kultovního sitcomu.

Už 12. prosince na Netflix dorazí komediálně-dramatický seriál Navrch Huj, za kterým stojí scenáristka Liz Feldman. Velmi úspěšný byl především její předchozí seriál Smrt nás spojí (Dead to me), který míchal úsměvné scény s poměrně dramatickou zápletkou ohledně tragické smrti blízkého člověka. Podobný přístup k emocím můžeme čekat i u chystaného Navrch Huj, ve kterém zazáří hvězda Přátel Lisa Kudrow.

O čem je seriál Navrch huj?

V seriálu Navrch huj hledá několik rodin ideální dům a o zisk toho nejzajímavějšího se bude nejspíše kuriózním způsobem soutěžit. Zatímco námět vypadá docela legračně, už v první upoutávce jsme viděli střelnou zbraň a vypadá to, že honba za vysněným bydlením se nám asi trochu zvrtne.

No Good Deed
Foto: Saeed Adyani/Netflix

Lisa Kudrow je v sérii Navrch huj největším lákadlem

Pro diváky z celého světa se v seriálu z dílny Netflixu objeví jedno velké lákadlo. Kromě méně známých herců se totiž v roli jedné z domkuchtivých členek rodin objeví veleznámá Lisa Kudrow alias Phoebe Bufetová z Přátel. V Navrch huj ztvární oddanou matku, manželku a zároveň bývalou hudebnici/klavíristku. Možná právě její profese je drobným popkulturním odkazem na hudební „kariéru“ Phoebe.

„Lisa je jednou z nejosobitějších, nejpřekvapivějších a nejtemnějších komiček na světě. Byla jsem nadšená, že s ní mohu pracovat v roli Lydie, kde může jít opravdu do hloubky,“ vyzdvihla pro Tudum největší tahák obsazení seriálu Navrhc huj na Netflixu samotná scénáristka Liza Feldman.

Navrch huj se inspiroval na realitním webu během lock-downu

K napsání námětu série Navrch huj vedla údajně covidová krize, kdy byla scenáristka zavřená ve svém bytě a kvůli omezovaní mezilidských kontaktů jej jen obtížně opouštěla. Svůj vlastní domov tak začala nesnášet. „Navrch huj byl inspirován mými mnoha probděnými nocemi během počátku pandemie, kdy jsem maniakálně hledala na Zillow (americká on-line tržnice s realitami, poz. red.) nabídku, jak se dostat z mého domu. Jsem neskonale vděčná Netflixu za to, že je pro mě takovou tvůrčí oporou a že mi i nadále umožňuje proměnit mou ochromující úzkost v zábavu,“ popsala zrození námětu Liza Feldman dle Whats-on-Netflix.

Při hledání nabídek nemovitostí k prodeji zjistila, že za každým domem je nějaký příběh spojený s jeho vznikem nebo jeho předchozími obyvateli. Během lock-downu scenáristka stihla navštívit na 50 takovýchto domů a jejich tajemství se stala inspirací pro očekávanou novinku na Netflixu. Seriál by pak měl otevřít ta nejtemnější z nich. Vedení Netflixu nešetří směrem k autorce chválou, zejména v návaznosti na předchozí spolupráci v rámci Smrt nás spojí, projekt tak dostal zelenou a my se 12. prosince můžeme přesvědčit, jestli temné příběhy z historie nákupu nemovitostí pobaví i u televizních obrazovek.

Zdroje: Whats-on-Netflix, Tudum, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.