Zombie horor Venku brzy dorazí na Netflix. Trailer ukazuje, že půjde o pořádně nechutnou podívanou

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Jak se pomalu, ale jistě letošní Halloween blíží, na Netflixu začíná panovat strašidelná atmosféra, kterou si užívají zejména nadšenci hororů. Zhruba v půlce října bude uveden horor Venku (Outside), který je prvním zombie kouskem v historii Filipín. Čekají na nás oživlé mrtvoly prahnoucí po lidském mase, ale i pořádně strhující psychologický zážitek.

Diváci zombie tituly milují řadu let. Na Netflixu slaví pořádný úspěch a za zmínku stojí například korejské kousky All of Us Are Dead (na Kinoboxu dosahuje 76 %) a Království zombie (na Kinoboxu dosahuje 85 %). Streamer se tedy rozhodl přidat do své nabídky už za pár dní nový zombie horor s názvem Venku.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: DIETA V PODOBĚ POJÍDÁNÍ LIDÍ: 5 NEJLEPŠÍCH ZOMBIE SERIÁLŮ, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU 

O jeho vznik se postaral režisér Carlo Ledesma, který za sebou sice nemá kdovíjak hvězdnou kariéru, ale s hororovým žánrem má zkušenosti. V roce 2011 prorazil se svým filmovým debutem The Tunnel, po němž v roce 2019 následoval snímek Sunod a krátkometrážní hororová komedie The Kapre. Svou novinku režisér popisuje jako svůj nejosobnější projekt, při jehož vzniku čerpal ze svých zážitků z dospívání na filipínském ostrovu Negros a z vlastních pocitů, které pociťoval během izolace v období pandemie. Právě tehdy ho napadlo zombie horor Venku natočit.

O čem bude zombie horor Venku?

Příběh sleduje čtyřčlennou rodinu, která čelí ničivé zombie apokalypse. Labilní Francisco (Sid Lucero) prchá se svou manželkou Iris (Beauty Gonzales) a syny Joshem (Marco Masa) a Lucasem (Aiden Tyler Patdu) na odlehnou farmu. Široko daleko nikdo není, takže hlava rodiny nabude dojmu, že jsou konečně v bezpečí a mohou si vychutnávat chvilku normálnosti. Zdání ale klame, protože na povrch začínají vyplouvat děsivá rodinná tajemství.

PSALI JSME TAKÉ: 27 ŘÍJNOVÝCH NOVINEK NA NETFLIXU: POKRAČOVÁNÍ JEDNOHO Z NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ NEBO DOBRODRUŽNÝ SNÍMEK NATOČENÝ V ČESKU 

Trailer začíná záběrem na zchátralé auto označené krvavým otiskem ruky na okně, který ostře symbolizuje traumatickou cestu rodiny. Poté následují záběry, podle kterých můžeme říci, že Francisco začíná podléhat své rostoucí paranoii, což má vliv na všechny. Napětí se stupňuje, protože trailer nejenom naznačuje psychologické a emocionální boje, kterým musí rodina čelit, ale krvežízniví zombie se blíží.

Děsivý zombie horor Venku na Netflix vstoupí 17. října.


Zdroje: About.Netflix, The Hollywood Reporter, Reel Advice Movie Reviews, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.