Netflix od října 2024 zdražil předplatné. Pro Čechy je to vůbec poprvé

Foto: Info@vantagedrones.co.uk via Depostiphotos

Netflix od října zdražil! Předplatné na Netflix s nedávnou změnou kolem sdílení hesel sice začalo být o něco méně výhodné, na druhou stranu je Netflix stále tou nejproduktivnější streamovací platformou a téměř denně vydává nové filmy, dokumenty či seriály, které můžeme sledovat online. Kolik aktuálně tedy stojí Netflix?

Netflix svým uživatelům poskytuje možnost online sledovat filmy, seriály a dokumenty z vlastní produkce i ty, na která kupuje na určitou dobu práva a jeho nabídka se neustále rozrůstá. Kromě pořadů také před nějakou dobou začal svým předplatitelům nabízet hry, jejichž nabídka je čím dál obsáhlejší.

Poté, co Netflix všechny rozhodil omezením sdílení hesel, které nyní plánuje i Disney+, v srpnu médii rezonovala zpráva, že se chystá v Česku také poprvé zdražovat. A to také udělal! Jde o první zdražování platformy u nás od doby, kdy Netflix vstoupil na český trh. Lišil se tím tak od svých největších konkurentů HBO Max a Disney+, kteří ceny již v minulosti zvyšovali. Ještě nedávno stál základní tarif na Netflixu 199 Kč měsíčně, standardní stál 259 Kč a Premium verze pak 319 Kč.

Kolik aktuálně stojí předplatné na Netflix pro rok 2024

Netflix se rozhodl v Česku poprvé zdražovat. Od října stojí měsíční předplatné na Netflix 239 až 379 Kč. Cena se stále odvíjí od rozlišení a počtu zařízení, na kterých chcete online filmy a seriály sledovat. Basic verzi předplatného s jedním zařízením v HD rozlišení nyní můžete mít za 239 Kč. Full HD pro dvě zařízení je pak za 309 Kč a Premium verze se 4K + HDR pro čtyři zařízení stojí 379 Kč.

Pokud chcete sdílet Netflix s dalšími blízkými, k tarifům Standard a Premium se dají přikoupit další místa za 99 Kč měsíčně za jedno.

Netflix nenabízí předplatné na 30 dní zdarma

Mnoho streamovacích platforem, které jsou u nás dostupné, například Voyo či Prime Video, nabízejí předplatné po dobu nějakého období dní zdarma. Tyto dvě platformy konkrétně na 7 dní. To se ovšem netýká Netflixu, které v roce 2021 tuto možnost zrušil, stejně jako například Disney+ nebo Max, kteří zkušební období svým předplatitelům také nenabízejí.

Online filmy a seriály si tak na Netflixu bez zaplacení vybraného tarifu nepustíte. Na druhou stranu si ho můžete kdykoliv zrušit a pořád je levnější než lístek do multiplexového kina na jeden film.

ČTĚTE TAKÉ: FILM, ZE KTERÉHO BYLO DIVÁKŮM ZLE A PRCHALI ZE SÁLU, NEBO VÁLEČNÉ DRAMA S KATE WINSLET ANEB NA CO V ŘÍJNU DO KINA

Netflix
Foto: Netflix

Disney+, Max nebo Voyo? Kolik stojí další streamovací platformy v Česku?

Voyo, které se v Česku těším čím dál větší oblibě, aktuálně stojí 159 Kč měsíčně. Disney+ se aktuálěn derží na ceně 239 Kč měsíčně. Za MAX, tedy dříve HBO stojí 2019 Kč měsíčně. Z těch v Česku méně populárních pak Amazon Prime stojí 79 Kč měsíčně, Apple TV+ 199 Kč měsíčně a SkyShowtime si účtuje 2019 Kč měsíčně. V únoru 2023 pak na český trh vstoupil nový hráč v podobě Prima+, náhrada za platformu iPrima, který některý obsah nabízí zdarma a některý prémiový za předplatné 149 Kč měsíčně.

Zdroje: Netflix, Voyo, HBO, Prime Video, Disney Plus

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.