Historický seriál Císařovna se v Praze postaral o pořádné pozdvižení a rozčílil kardinála Duku. Brzy na Netflix dorazí 2. řada

Eva Lenská
Foto: Netflix

První řada německého historického seriálu Císařovna (The Empress) o bavorské princezně Sisi byla velmi úspěšná. Není divu, že Netflix odsouhlasil i druhou řadu, které se natěšení fanoušci historie a romantiky dočkají už v listopadu. Také tentokrát bude Alžběta čelit palácovým intrikám a problémům v manželství s Františkem Josefem.

Stejně jako samotná Sisi, i tento historický seriál si po své premiéře v roce 2022 okamžitě získal diváky na celém světě. Intriky, romantiku i první překážky a manželské neshody prožívali s krásnou Alžbětou i čeští diváci. První řada seriálu Císařovna si tak vysloužila na Kinoboxu opravdu skvělé hodnocení 77 %.

„Jsem neuvěřitelně vděčná, že jsme naším seriálem dokázali zasáhnout tolik lidí v Německu i po celém světě,“ řekla showrunnerka Katharina Eyssen. Životní příběh Alžběty je příběhem o síle lásky, ale také o odvaze být jinou a o naději na lepší budoucnost. A to je to, co v této době potřebujeme. A proto jsme velmi rádi, že můžeme pokračovat ve vyprávění tohoto vzrušujícího příběhu,“ pokračovala.

ČTĚTE TAKÉ: Na Netflix míří nové krimi Vraždi všímavě. Seriál natočený podle úspěšného bestselleru nabídne naprosto unikátní příběh

Co se odehrálo v 1. řadě seriálu Císařovna?

Rebelská bavorská princezna Alžběta (Devrim Lingnau) okouzlí mladého rakouského císaře Františka Josefa (Philip Froissant) a provdá se za něj. Po svatbě se však musí přizpůsobit přísné etiketě a pravidlům vídeňského dvora, což je pro ni nadlidský úkol. K tomu se ji snaží převychovat její tchyně a na řadu přichází i manželské problémy.

Poslední díl 1. řady skončil velmi napínavě a neočekávaně. Co se v něm odehrálo? Rebelující Sisi se ocitá v situaci, kdy se nechce podřídit rigidnímu systému, který vládne na habsburském královském dvoře. Když jí její hrozivá tchyně Žofie (Melika Foroutan) navrhne, aby se vrátila do Bavorska a zvážila zrušení svého manželství, souhlasí. Zajde tak daleko, že před mužem, kterého miluje, zatají své těhotenství. Když však vychází z paláce, narazí na rozzuřený dav protestujících. Místo toho, aby se stáhla za bránu jako její manžel, vykročí mezi lid, poklekne a veřejně oznámí své těhotenství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V 2. části 7. řady Cizinky půjde pořádně do tuhého. Trailer je plný emocí, bolestivých zkoušek a ztrát

O čem bude 2. řada seriálu Císařovna?

Druhá série seriálu Císařovna začne ve chvíli, kdy je první krize mladého páru téměř zažehnána. Mladí manželé doufají, že si budou užívat novomanželského štěstí, ale pak se nad Schönbrunnem začnou stahovat temná mračna a František Josef nečekaně čelí mocnému protivníkovi v Evropě. A samotná Alžběta je pod velkým tlakem, protože následník trůnu má co nejrychleji zajistit budoucnost říše. Když osud zasáhne celou svou silou, hrozí, že se láska páru definitivně rozpadne. Sisi tak musí bojovat nejen za svou rodinu, ale i zachování své duše.

Natáčení seriálu Císařovna v Praze a jinde v Česku

Druhá řada seriálu Císařovna na podzim roku 2023 natáčela v Praze v barrandovských studiích a na různých dalších lokacích v hlavním městě i jinde v České republice. V Praze si štáb vybral převážně lokality kolem Malé strany a Hradčanského náměstí. Mezi využívané lokace patřily například části Královské cesty od Nerudovy ulice po Radnické schody až k Hradu a ulice Ke Hradu. Natáčelo se také u Míčovny Pražského hradu. Zahlédnout pak budeme moci v seriálu o Sisi také Grottu v Havlíčkových sadech. Z Prahy se pak štáb seriálu Císařovna přesunul do kouřimského skanzenu.

Natáčení scény na Hradčanském náměstí se postaralo o pěkné pozdvižení. Štáb totiž zakryl sochu prezidenta Masaryka, která se jim do scény úplně nehodila. Udělal to pomocí dekorace historického reklamního sloupu a stánku s květinami. Toho si všiml kardinál Dominik Duka, který však netušil, že se jedná o dočasné zakrytí sochy kvůli natáčení a na nedělní mši v katedrále sv. Víta se trochu rozohnil. Řekl, že se česká společnost nestydí zaprodat památník Masaryka na Hradčanském náměstí. „Nejspíš se tam budou prodávat párky,“ řekl tehdy.

Druhá řada německého historického seriálu Císařovna bude mít na Netflixu premiéru 22. listopadu.

Zdroj: Tudum, Kinobox, Netflix, Forum 24, Kolínský deník

Hodnocení na Kinoboxu: 77 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.