Mistrná choreografie akčních scén a drsné bitky. Na Netflix míří thriller Ze stínů

Eva Lenská
Foto: Netflix

Uznávaný indonéský režisér Timo Tjahjanto míří na Netflix s celovečerní novinkou s názvem Ze stínů (The Shadow Strays). Kdo má rád pořádný nářez a silné akční hrdinky, určitě si přijde na své. Upoutávka je opravdu drsná a plná brutálních bitek.

Akční thriller Ze stínů se zabývá tématem vykoupení a loajality a bez příkras zobrazuje drsné a nelítostné podsvětí. Mladá nájemná vražedkyně s krycím jménem 13 (Aurora Ribero) zbavená minulosti a vycvičená v umění zabíjet pracuje pro tajný gang nemilosrdných zabijáků. Poté, co jí v Japonsku nevyjde jedna mise, pošle ji její mentorka Umbra (Hana Malasan) do Indonésie, kde ji čeká trest. Zatímco se dívka skrývá v jakartských slumech, pozná chlapce jménem Monji, kterému tamní zločinecké gangy zabily mámu.

ČTĚTE TAKÉ: NA CO V ZÁŘÍ DO KINA: ČESKÝ FILMOVÝ ZÁŽITEK ROKU, ADEPT NA OSCARA MILÉ LASKAVOSTI NEBO NOVÝ BEETLEJUICE

Foto: Netflix

Když jednoho dne Monji zmizí, 13 se rozhodne, že ho nalezne a zachrání, ačkoliv to znamená, že bude muset jít nejen proti své mentorce, ale i zločinecké organizaci, ke které patří. Její neschválená křížová výprava tak vyvolá nespočet krvavých bitek, které zbarví město do všech odstínů rudé.

Diváci mohou očekávat Tjahjantův charakteristický styl s mistrně choreograficky zvládnutými akčními scénami. Timo Tjahjanto má na svědomí také úspěšný akčňák Jde si pro nás noc z roku 2018, který má na ČSFD hodnocení 70 %.

Akční thriller Ze stínů bude mít premiéru v září na filmovém festivalu v Torontu a poté zamíří na Netflix, kde bude dostupný od 17. října.

Zdroje: About Netflix, TIFF

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.