Nejsledovanější akčňák Netflixu sliboval akci jako z Mission: Impossible. Nakonec je to propadák a kritici ho nešetří

Foto: Robert Viglasky/Netflix © 2023.

Možná vás přesvědčíme, že to nemá ani cenu a ušetříme váš čas. Možná se i přes to budete chtít podívat, aby jste si udělali vlastní úsudek. Akční film Rachel Stoneová: Sázka na Srdce v hlavní roli s Gal Gadot je celkem zklamáním a kritici ho pořádně rozcupovali.

Gal Gadot 11. srna vtrhla na Netflix se špionážním thrillerem Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (Heart of Stone). V roli agentky tajných služeb ji čeká spousta práce. Jedině ona totiž může zabránit tomu, aby její organizace, která má na starosti světový mír, přišla o to nejcennější, co má – tajemnou zbraň nazvanou Srdce. Ve filmu si zahráli také Jamie Dornan, Sophie Okonedo a bollywoodská herečka Alia Bhatt, pro kterou jde o první anglický celovečerní film.

Film, který do akčních franšíz začleňuje ženskou perspektivu, měl být srovnatelný s filmy Mission: Impossible a James Bond. Mluvil se o něm jako o ženské verzi těchto populárních sérií.

I když se film okamžitě po vydání dostal na první pozici v TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu v mnoha zemích včetně Česka, lidé si ho pouští spíše ze zvědavosti. Co se týče hodnocení, ta tak vysoká totiž nejsou. A do Mission: Impossible má rozhodně daleko.

Kritici na Rotten Tomatoes filmu dali pouhých 30 %, publikum bylo trochu shovívavější a hodnotí jej 60 %. O něco hůře je na tom Rachel Stoneová na ČSFD. Diváci z Česka a Slovenska hodnotí film v průměru pouze 53 %.

Adam Olinger na svém YouTube kanále Adam Does Movies fil hodnotí slovy: „Sázka na srdce je skvělý film, u kterého může váš táta usínat. Ale nic moc jiného.“ „Sázka na srdce se připojuje ke zdánlivě nekonečné stáji hvězdných akčních filmů streamera, ale nijak moc se neodlišuje. Není  tam žádná velká akční sekvence, dokonce ani jediný moment, z kterého byste měli jiný poct než jen déjà vu,“ vyjádřila se zase filmová kritička Kimber Myers z Crooked Marquee. „Sázka na srdce je koukatelná, ale místy až hloupá zábava. Její poslání nahradit Ethana Hunta se ukazuje jako dost nemožné,“ píše ve své recenzi Laura Venning z magazínu Empire.

Foto: Robert Viglasky/Netflix

Zdroje: FlixPatrol, Netflix, Rotten Tomatoes, Empire, ČSFD, Adam Does Movies, Crooked Marquee

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.