Městečko záhad se vrací s webovou stránkou plnou tajemství. Šiřitel chaosu si pro diváky připravil další zapeklitý hlavolam

Barbora Kučerová
Foto: Disney

Fanoušci oblíbeného animovaného seriálu Městečko záhad (Gravity Falls) mají o zábavu postaráno. Snový démon a šiřitel chaosu známý jako Bill Šifra (Cipher) si pro ně připravil další zapeklitý hlavolam.

V animáku vysílaném v letech 2012 až 2016 na stanici Disney Channel diváci zažívali bláznivé letní prázdniny dvojčat Dippera a Mabel. Dvojice si získala srdce diváků nejen svým humorem, ale i konspiračními teoriemi, které seriál doprovázely. Alex Hirsch, autor pořadu a hlas několika hlavních i vedlejších postav, si mezi fanoušky vysloužil pověst záhadologa a hádankáře, když v létě 2016 ukryl po celém světě vodítka, která vedla ke skrytému pokladu. Tím byla skutečná socha Billa Šifry, která se objevila v závěrečném dílu. Ale tím záhada zdaleka nekončí.

VYZKOUŠEJTE SI NÁŠ KVÍZ: DOKÁŽETE POZNAT ČESKÉ POHÁDKY JENOM PODLE PÍSNÍ?

K vydání knihy The Book of Bill si Hirsch připravil internetovou stránku s příznačným názvem This is not the website dot com. Na webu se nachází několik předmětů, s kterými můžou návštěvníci manipulovat. Například po kliknutí na probodnutou knihu se zobrazí dopis adresovaný Dipperovi. Zlatý zub lebky jim pak vyslouží kupón na vzkříšení zdarma, který doporučujeme vytisknout a nosit v kapse pro případ, že by Bill zase způsobil apokalypsu.

Hlavní slovo má ale stará televize, do které můžete zadat tajné heslo. Stačí pak zmáčknout tlačítko a doufat, že jste se trefili. Nebo si vyhledat rostoucí seznam hesel, na které přišli fanoušci před vámi. Fungují jména postav, slova jako „love“ nebo „dorito“, ale také anglické nadávky.

Můžeme nyní doufat v třetí řadu? Na to v nedávno odpověděla výkonná ředitelka společnosti Disney Meredith Roberts. „S Alexem jsme ve spojení, zrovna se chystá vydat knihu ze stejného světa. A připravujeme krátká videa, takže nikdy neříkejte nikdy,“ uvedla.

Zdroje: The Direct

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.