Elvis Presley opět míří na obrazovky. Netflix o králi rock´n´rollu chystá nový dokument

Eva Pospíchalová
Foto: Warner Bros.

Před sedmdesáti lety se z něj ženám podlamovaly kolena a jeho odkaz žije dodnes. Idol žen a vzor mnoha zpěváků Elvis Presley se vrací, tedy alespoň prostřednictvím obrazovek. Netflix o něm totiž chystá nový dokument.

Netflix připravuje zbrusu nový dokument o jednom z nejznámějších umělců vůbec, Elvisovi Presleym. Král rock’n’rollu a držitel několika cen Grammy patří dodnes k nejvlivnějším osobnostem světové historie, a není se tedy čemu divit, že jeho příběh stále lidi zajímá. 

Zpěvák, o kterém někteří tvrdí, že je stále naživu, je stále středem pozornosti a na motivy jeho života vyšlo v posledních letech několik populárních filmů jako například Elvis nebo Priscilla. Na Kinoboxu má například film Elvis v hlavní roli s Austinem Butlerem hodnocení úctyhodných 80 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: OD GOTTA PO BEYONCÉ: NEJLEPŠÍ DOKUMENTY O CELEBRITÁCH, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU

Režisérem dokumentu od Netflixu je Jason Hehir, který má na kontě skvělé dokumentární počiny, jako je Poslední představení (The Last Dance), Odpočítávání: Vesmírná mise Inspiration4 nebo Vražda v Bostonu: Případ Carol Stuartové.

Produkce dokumentu probíhá od začátku roku 2023. Zatím nepojmenovaný snímek se zaměří na legendárního zpěváka a herce Elvise Presleyho s využitím množství archivních záběrů, jež detailně popisují osobní život a kariéru rockera, který tragicky zemřel ve 42 letech.

„Fascinoval mě celý Elvisův život, protože vím, že pod tou dvourozměrnou fasádou, kterou na první pohled vidíme, je lidská bytost. Vždycky mě to zajímalo,“ svěřil se režisér Jason Hehir.

ČTĚTE TAKÉ: ELVIS POVSTANE Z MRTVÝCH A STANE SE TAJNÝM AGENTEM V NOVÉM SERIÁLU, NA KTERÉM SE PODÍLELA JEHO MANŽELKA

Cílem režiséra je odhalovat příběhy umělců, které jsou často hlubší a komplikovanější, než se může na první pohled zdát. Připravovaný dokument představí zdánlivě neviditelné aspekty ze života ikonického hudebníka a lamače dívčích srdcí.

Elvis však nebude jediným projektem Jasona Hehira. Jako výkonný producent s Netflixem také připravuje dokument, který bude retrospektivou letošní olympiády a kvalifikace basketbalových týmů. Šestidílný seriál o nadějných medailistech by měl být zveřejněn na začátku roku 2025.

Zdroje: What’s on Netflix, NPR, Deadline

Hodnocení na Kinoboxu: 80 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.