Netflix získal přes 100 nominací na ceny Emmy. Nejvíc jich má seriál Koruna, pozadu nezůstal ani Sobík

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Přibližně 22 000 expertů z televizní akademie vybíralo z celkového počtu 229 seriálů přihlášených k letošnímu udílení cen Emmy. Počet přihlášených je menší, ale konkurence bude tento rok velmi ostrá. Mezi nejnominovanějšími počiny se objevuje seriál Koruna, ale také Shogun a Medvěd od Disney+. Netflix je tento rok streamovací službou s největším počtem nominací, s FX a HBO v patách.

Již 76. ročník očekávaného předávání cen Emmy se bude vysílat živě z Los Angeles v neděli 15. září. Netflix tento rok zabodoval s neuvěřitelnými 107 nominacemi napříč třiceti pěti seriály. O jaké počiny se jedná? Aby bylo možné získat tento rok cenu, musel se seriál/dokument/show vysílat mezi 1. červnem 2023 a 31. květnem 2024.

Populární Koruna (The Crown) vévodí počtu nominací, má jich celkem osmnáct, dále si dobře vedl temný thriller Ripley, jenž má 12 nominací, černá komedie Sobík (Baby Reindeer) s 11 nominacemi, Problém tří těles (3 Body Problem) se 6, Beckham s 5, Jsou světla, která nevidíme (All The Light We Cannot See) má pak 4 nominace a Láska ve spektru (Love on the Spectrum U.S.) stejný počet..

Největší zastoupení má Netflix v kategoriích Nejlepší výkon ve vedlejší roli, Nejlepší speciální efekty a Nejlepší scénář.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: VELKOLEPÁ PODÍVANÁ A JEDEN Z NEJLEPŠÍCH SERIÁLŮ, KTERÉ KDY NETFLIX NATOČIL, UVÁDĚJÍ PRVNÍ RECENZE K DRAMA THRILLERU RIPLEY

Dále se na seznamu nominací objevují seriály, dokumenty a shows jako Griselda, Gentlemani (The Gentlemen), Squid Game: The Challenge, My jsme Upshawovi (The Upshaws), Nejhvězdnější noc popu (The Greatest Night in Pop) a Black Mirror, které mají všechny po třech nominacích. V neposlední řadě také počiny se dvěma nominacemi a to: Modrooký samuraj (Blue Eye Samurai), Dave Chappelle: The Dreamer, Trevor Noah: Where Was I, Queer Tým (Queer Eye), Girls5eva a Avatar: The Last Airbender.

Dále jednu nominaci získaly populární kousky jako Zaklínač, Láska je slepá (Love is Blind), Rozhovor dekády (Scoop), Bez polevy (Unfrosted), The Greatest Roast of All Time: Tom Brady, Život s cejchem: Historie rasismu v USA (Stamped from the Beginning), Big Mouth, Life on Our Planet a Our Planet II, John Mulaney Presents: Everybody’s In LA, Twin Flames: Jak dát sektě kopačky (Escaping Twin Flames), Bratři Sunovi (The Brothers Sun), Jacqueline Novak: Get On Your Knees, Mike Birbiglia: The Old Man and the Pool a My Next Guest with David Letterman and John Mulaney.

Největší úspěšnost budou mít podle odhadů velmi diskutované a úspěšné seriály Koruna, Sobík a Rozhovor Dekády. Jak dopadne boj o sošky se dozvíme již za dva měsíce.

ČTĚTE TAKÉ: DIVÁCI JSOU U VYTRŽENÍ. NETFLIX MLUVÍ O POKRAČOVÁNÍ SERIÁLU KORUNA O BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINĚ

Zdroje: EmmysWhat’s on Netflix, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.