Ordinace v růžové zahradě po španělsku míří na Netflix. Objeví se v ní populární tváře z Papírového domu nebo Elity

Foto: Netflix

Seriály z nemocničního prostředí patří mezi divácky oblíbené. A spousta jich je i na Netlfixu. Mezi ty nejpopulárnější patří Nemocnice New Amsterdam nebo Dobrý doktor. Nyní k nim přibude také první španělský seriál Dýchej zhluboka (Breathless).

Seriál Dýchej zhluboka vytvořený Carlosem Monterem, který stojí například za seriálem Elita, se točí kolem Joaquín Sorolla, veřejné nemocnice ve Valencii, kde se denně zachraňují životy. Lékaři a další zdravotnický personál zde tvrdě pracují ve zběsilém tempu. Nechybí tu spousta napětí, emocí ani dramata týkající se milostných vztahů. Zaběhnutý život všech se náhle změní, když se v nemocnici objeví vážený pacient a upozorní na komplikovanou situaci veřejného zdravotnictví.

„Chceme obnovit skvělá nemocniční dramata, ale se současným divokým vzhledem, který dotáhneme až na hranici možností,“ řekl Montero publikaci pro OUT. Některé scény jsou dokonce prý tak intenzivní, že mají někdy až thrillerovou atmosféru.

V hlavních rolích dramatické série Dýchej zhluboka, která na Netflix dorazí 30. srpna, se objeví mnoho známých tváří. Tedy známých obzvláště divákům, kteří mají rádi španělskou tvorbu Netflixu. Jedné z rolí se zhostí například oblíbená Najwa Nimri známá ze seriálů Papírový dům nebo Vis a vis. Ústředních rolí se zhostí také hvězda Holek na drátě Blanca Suárez nebo Manu Ríos se seriálu Elita a dramatu Jako hrob. Dalšími jmény v obsazení pak jsou Aitana Sánchez Gijón, Borja Luna nebo Alfonso Bassave.

Zdroje: Netflix, Variety, Out

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.