Česká komedie, která je nečekaně vtipná, ovládla Netflix. Diváky dostala letní atmosféra i výstižné postavy

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

České filmy na Netflixu bodují. Nedávno se dařilo temnému thrilleru Smršť a nyní vládne TOP 10 nejsledovanějších filmů vtipná letní rodinná komedie Prázdniny s Broučkem, kterou natočil režisér Jiří Matoušek. Užívají si ji nejen diváci, ale na natáčení dobře vzpomínají i herci.

Sympatická rodinka vyráží na prázdniny k moři starým karavanem po dědovi. Na cestě za dobrodružstvím v obytňáku, kterému se říká Brouček, je čeká řada překvapení i nečekaných zážitků. Jadran se zdá být na dosah a žádná katastrofa jim jejich vysněnou dovolenou nemůže zkazit. Máma dvou dětí (Barbora Poláková) je food blogerka a výlet s Broučkem uvítá s nadšením, zato její manžel (Lukáš Příkazký) zas tolik nejásá. Když má ale člověk vedle sebe někoho, koho má rád, je úplně jedno, kde zrovna je.

Na Kinoboxu si snímek Prázdniny s Broučkem vysloužil slušné hodnocení 53 %. „Dle mého názoru skvělá letní komedie, rozhodně doporučuji,“ prohlásil jeden z diváků, který doplnil, že se mu nejvíc líbila zápletka s cestou na dovolenou, fantastická letní atmosféra a dobře zpracované postavy automechanika, starosty a babky s dědkem.

ČTĚTE TAKÉ: NOVODOBÉ SLAVNOSTI SNĚŽENEK? VYNIKAJÍCÍ AUTENTICITOU A PŘIROZENÝM HUMOREM OHROMIL KARLOVY VARY REŽIJNÍ DEBUT ADAMA MARTINCE

Letní komedii si však užili i samotní herci. „Bavilo mě celé natáčení, navíc jsem si vyzkoušel řídit něco tak skvělého, jako je Brouček, a to se jen tak někomu nepoštěstí,“ uvedl Lukáš Příkazký. Bára Poláková zažila podobné prázdniny i v životě. „My jsme s našima vyrazili na dovolenou karavanem hned po revoluci. Bylo to obrovské dobrodružství. Ještě si pamatuju střípky z té cesty,“ svěřila se.

Jak se hercům natáčelo s roztomile vyhlížejícím červeným obytňákem Broučkem? „Natáčení v samotném Broučkovi byl taky úžasný zážitek. Je potřeba si uvědomit, že je to auto z roku 1972, a tudíž nespolupracuje jako moderní auta. Naštěstí jeden z našich rekvizitářů byl automechanik a Broučka udržoval při životě i v těch vedrech, kdy jsme v něm jezdili se štábem i herci. Jednou Broučkovi došlo palivo, znovu jsme natankovali, ale motor nechtěl naskočit. Naštěstí náš rekvizitář Iggy je zkušený automechanik a ví, jak si poradit. Musel z motoru odmontovat hadičku na přívod paliva do motoru a nasávat benzín pusou, aby se palivo do motoru dostalo,“ zavzpomínal na natáčení režisér Jiří Matoušek.

Zdroje: Kinobox, Bontonfilm

Hodnocení na Kinoboxu: 53 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Eva Parkmanová

    Film neurazil, ale ani nenadchl.