Do Česka se valí nová reality show plná manipulace a intrik. Hráči o peníze zabojují na majestátním hradu

Tereza Pulgretová
Foto: Peacock

Jen pár týdnů po velkém finále Survivor Česko & Slovensko se milovníci reality shows můžou radovat. Na domácí půdě se chystá žhavá novinka, kterou převzala ze zahraničí televize Prima. V pořadu The Traitors (Zrádci) si skupina odhodlaných soutěžících zabojuje o tučnou odměnu pomocí lží a intrik.

Česká televizní stanice Prima připravuje pro diváky novou reality show. Formát hry The Traitors vypustili do světa v roce 2021 filmaři z Nizozemska, a protože se těšil velkému úspěchu, přidaly se postupně i další země, jako je Amerika nebo Velká Británie. Nyní se koncept, jenž má na kontě už 25 různých adaptací, rozšíří také do tuzemska, sousedního Slovenska, ale také Chorvatska.

Ačkoliv se toho zatím o domácí verzi soutěže moc neví, lze předpokládat, že pojede po podobné lince jako původní předloha. V té se zhruba dvě desítky odvážlivců vydávají na odlehlý hrad, kde rozjedou dramatickou hru plnou nečekaných zvratů, manipulace, strategií a náročných úkolů. Hostitel si z party vybere několik hráčů, kteří budou hrát tajnou roli „zrádců“. Zbytek účastníků jsou poté zaškatulkovaní jako „věrní“, jejichž cílem je nepřítele odhalit a eliminovat. Pokud se jim to podaří, na konci se o výhru rozdělí.

ČTĚTE TAKÉ: SURVIVOR SI VYŽÁDAL I NĚKOLIK ŽIVOTŮ. PŘES TO NEJDRSNĚJŠÍ REALITY SHOW SVĚTA BAVÍ DIVÁKY UŽ VÍCE JAK 20 LET

Stejný úkol mají i „zrádci“, kteří se většinu večerů sejdou a rozhodnou o „zavraždění“ některé z „věrných“. Vybraný člen se druhý den nemůže zúčastnit soubojů o odměnu v podobě víc peněz či o imunitu. Na konci dne všichni diskutují u kulatého stolu o průběhu hry, kde také rozhodnou o vyřazení jednoho z účastníků.

Háček spočívá v samotném finále, do kterého se dostane pouze top čtveřice. V této fázi zbylí soutěžící můžou, ale nemusí znovu hlasovat a poslat z kola ven dalšího hráče. V moment, kdy se rozhodnou hru ukončit a zbydou pouze „věrní“, rozdělí si peníze rovným dílem. Pokud ale zůstane aspoň jeden „zrádce“, celou výhru si na účet připíše on. O tom, kdy se novinka objeví na obrazovkách, zatím nejsou žádné informace. Lze ale předpokládat, že se diváci na pořad můžou těšit na přelomu roku.

Zdroje: Kinotip2, C21Media, Rolling Stone, ČSFD, IMDb, WorldScreen

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.