Nová éra filmových zážitků. Umělá inteligence v televizorech Samsung vás přenese do centra dění

Marta Kratochvílová  | PR článek
Foto: Samsung

V letošním roce nás čeká nespočet sportovních událostí a zajímavých filmových i seriálových premiér. Chcete si je užít na maximum? Nemusíte ani cestovat po světě, ani jezdit do kina – stačí investovat do správného televizoru. Takového, který vás díky špičkové kvalitě obrazu, vynikajícímu zvuku a integrované umělé inteligenci přenese přímo do centra akce, aniž byste opustili svůj domov.

Televizory Samsung Neo QLED a OLED mají za cíl jediné: zajistit vám naprosto autentický divácký zážitek. Využívají k tomu ty nejvýkonnější technologie, jaké dosud Samsung do svých televizorů integroval, v čele s vyspělou umělou inteligencí. Nejedná se přitom o žádné plané marketingové lákadlo – rozdíl poznáte na první pohled.

Samsung Neo QLED a OLED
Foto: Samsung

Výkon, který udrží tempo

Nejnovější televizor Neo QLED 8K, nazývaný také Samsung AI TV, udělá z každého sportovního přenosu nevídaný zážitek. Je totiž vybavený novým procesorem NQ8 AI Gen3, který má osmkrát víc neuronových sítí než jeho předchůdce. Díky tomu televizor doostřuje každou rychlou akci, a to v reálném čase.

Technologie AI Vylepšení pohybu Pro (Motion Enhancer Pro) se navíc postará o minimální zkreslení a rozostření rychlého pohybu. Při tenisových servisech, hokejových střelách od modré nebo fotbalových zápasech tak budete mít vždy perfektní přehled. Možná vás ale překvapí, že AI nejvíc oceníte při badmintonu. Právě tento sport drží absolutní rekord nejrychleji se pohybujícího sportovního náčiní. Nejvyšší zaznamenaná rychlost badmintonového míčku činí neskutečných 493 km/h.

Nic vám neunikne ani během akčních filmových scén. Umělá inteligence ve spolupráci s miniaturními Mini LED diodami totiž chytře zvýrazňuje detaily právě tam, kam jako divák automaticky zaměřujete pozornost. Výsledkem je neskutečné realistický a plastický obraz, který vás vtáhne do děje.

Samsung Neo QLED a OLED
Foto: Samsung

Ocitněte se ve středu dění

Umělá inteligence v televizorech Samsung AI TV kouzlí také v případě prostorového zvuku Dolby Atmos. Dokáže zřetelně vykreslit dialogy, i když je na pozadí hluk, a stejně dobře zdůrazní i hlas sportovních komentátorů, aby vám neuniknul žádný detail. Během sledování filmů pro změnu oceníte prémiové horní zvukové kanály a technologii Object Tracking Sound (OTS) Pro, jež vás postaví do středu dění. Zvuk tím pádem uslyšíte přesně ze směru, odkud přichází – stejně jako postavy v ději.

Ovládání moderních funkcí po vás nevyžaduje žádné složité studování manuálu. Od toho je tady koneckonců umělá inteligence. AI sama nastaví parametry obrazu a zvuku v závislosti na obsahu, který na televizoru sledujete. Pokud chcete upřednostnit úsporu energií, stačí zapnout režim AI Úsporný režim. Senzory v televizoru pak přizpůsobí jas obrazovky okolnímu světlu a dění na obrazovce tak, aby byl provoz zařízení maximálně udržitelný bez kompromisu v kvalitě sledování.

Samsung Neo QLED a OLED
Foto: Samsung

Autentické barvy pro autentické dojmy

Sportovní i filmoví fanoušci mají v portfoliu Samsungu i další, neméně zajímavou alternativu v podobě 77palcového matného OLED televizoru S95D. Ten ohromí vysokou obnovovací frekvencí až 144 Hz, jež bezchybně zobrazí jakýkoliv sport, a dosud nejjasnějším OLED displejem v historii Samsungu. Díky téměř dvoumetrové úhlopříčce vás dění na obrazovce zcela pohltí. Díky matné obrazovce totiž neuvidíte žádné odrazy z vašeho pokoje a budete se soustředit jen na napínavé scény.

Samsung Neo QLED a OLED
Foto: Samsung

Dokonale autentický zážitek umocní přesné a přirozené barvy garantované certifikátem Pantone Validated™.

Umělá inteligence v televizorech Samsung zkrátka nezklame ani skalní sportovní fanoušky, ani filmové fajnšmekry. Nabízí bezkonkurenční kvalitu ušitou na míru prostředí i sledovanému obsahu. Na vás už jen zbývá vybrat, jaký divácký zážitek vás čeká příště.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.