Jeden z nejlepších seriálu Netflixu, který se neskutečně propadl, bude konečně končit. Bohužel v tom nejhorším

ELITE (L to R) OMAR AYUSO as OMAR in episode 03 of ÉLITE. Cr. MATÍAS URIS/NETFLIX © 2021

Netflix oznámil, že 26. července uvede závěrečnou řadu jednoho ze svých původně nejlepších španělských seriálů. Jeho kvalita však skončila někde mezi 3. a 4. sérií. Takže dnes už o něm můžeme mluvit spíše jako o průměru, na který velká část původních diváků už dávno zanevřela. Na jeho ukončení byl nejvyšší čas už před několika lety.

Las Encinas naposledy otevře své brány studentům v 8. a zároveň poslední řadě seriálu Elita (Elite). Netflix svým divákům slibuje epizody plné tajemství, rivality, korupce a excesů, jak už jsme na to u tohoto španělského seriálu ostatně zvyklí.

V 8. sezóně otřese základy školy příchod sourozenců Emilie a Héctora Krawietzových, vůdců sdružení absolventů Las Encinas. Vlivná, mocná a zkorumpovaná dvojice se dokáže postarat o pořádný chaos, kamkoli přijde a zničit životy těch, kteří se jim dostanou do cesty. Jediný, kdo jim bude schopen čelit, je Omar, poslední přeživší z původního obsazení, a zároveň bude ochoten udělat cokoliv, aby je viděl padnout na dno.

TAKÉ JSME PSALI: APOKALYPTICKÝ THRILLER PLNÝ KRVELAČNÝCH MONSTER ZNOVU OVLÁDNE NETFLIX. JEHO PŘEDCHOZÍ ŘADY MNOHA DIVÁKŮM NEDALY SPÁT

Elita se vysílá od roku 2018 a odehrává se na fiktivní střední škole. Zatímco se první řady točily kolem záhadné vraždy a mnoha záhadných a napínavých situacích, v těch posledních převládá spíše řešení vztahů, drogy a sex.

Zatímco první tři řady dosahovaly výborného hodnocení (na ČSFD například 82, 87 a 84 %), od čtvrté řady to jde se seriálem z kopce. Nejen, že se zde od té doby vyměnila velká část herců a neustále odcházeli další a další z původního obsazení, zatímco noví přicházeli v každé další řadě, ale také se radikálně změnila dějová linka.

Čtvrtá řada Elity už se tolik nelíbila a na ČSFD například v očích Českých a Slovenských diváků spadla na 66 %. Pátá si vedla velmi podobně s 65 %. Ovšem šestá a sedmá už nedosáhly ani k šedesátce, když získaly pouhých 56 a 58 %.

Seriál Elita
Foto: Maías Uris/Netflix

Elita je bohužel ten seriál, s kterým to jde od 10 k 5, nebo, abychom byli přesní, řekněme téměř od 90 k téměř 50. A je to vleká škoda, protože první řady byly naprosto perfektní. Ovšem s těmi dalšími seriál ztratil i spoustu fanoušků, které původně bavil.

Říká se, že v dobrém se má skončit, a tak to přesně měli tvůrci udělat. Elita měla skončit uzavřením případu, který se v prvních řadách řešil a je dávno dořešený, nikoliv otevírat další témata a začínat další příběhy, které už byly spíše trapné a ne příliš zajímavé, točící se převážně kolem drog a sexu, a výrazně přitažené za vlasy. Bohužel nyní skončí Elita osmou řadou v tom nejhorším, kam až se mohl seriál propadnout.

ZKUSTE SI NÁŠ KVÍZ: MILUJETE SERIÁL PAPÍROVÝ DŮM? VYZKOUŠEJTE SI, JAK DOBŘE SE V NĚM VYZNÁTE

Studenti v seriálu Elita
Foto: Maías Uris/Netflix

Zdroje: Autorský text, seriál Elita, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.