Seriál Královna Šarlota se odehraje ve dvou časových rovinách. Dojde i na duševní nemoci a rovnost pohlaví

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

Už zanedlouho bude mít na Netflixu premiéru dlouho očekávaný romantický seriál Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových (Queen Charlotte: A Bridgerton Story). Čeká nás sice jenom šest epizod, ale každá bude naplněna emocemi, vášní a svým způsobem i historickými detaily. Celý pořad pak podle slov Shondy Rhimes ukáže divákům zcela nový svět, ve kterém se řeší i ožehavá témata dnešní doby.

Producenta a scenáristka Shonda Rhimes se společně s herci objevila v nejnovější upoutávce k seriálu o mladé královně Šarlotě a na úvod prozradila: „Co se týče kostýmů, zvyků a způsobu, jakým se věci dělaly, vracíme se v čase do úplně jiné doby.“ Chtěla tím naznačit, že diváci uvidí úplně jinou éru než v Bridgertonových, mnohé zvyky je tedy možná překvapí. Například povinné ukazování chrupu prodané nevěsty, což připomíná jen o maličko ušlechtilejší trh s klisnami.

Seriál sleduje cestu královny Šarloty (India Amarteifio) k moci a poukazuje nejen na to, jak její sňatek s králem Jiřím (Corey Mylchreest) vyvolal vášnivý románek, ale i na společenskou změnu, jež vyústila v rozmanitý svět, který známe ze seriálu Bridgertonovi.

ČTĚTE TAKÉ: Bridgertonovi se v květnu vrátí nejen s novým seriálem, ale také se zbrusu novou knížkou

Co bylo pro představitelku hlavní hrdinky během natáčení nejtěžší? India Amarteifio v rozhovoru pro magazín Vogue uvedla: „Určitě emocionální scény. Jsem docela empatický člověk a v mnoha chvílích je Šarlota opravdu rozrušená, a to z dobrého důvodu. Bylo těžké se do toho dostat. Jako herečka se navíc chci chránit. Nechci si trhat strupy a cítit emoce, ze kterých jsem se sama ještě nevyléčila. Takže když jsem musela přemýšlet o věcech, kterými jsem si prošla a jež jsou podobné tomu, čím si prochází i Šarlota, bylo toho hodně. Je důležité se do role vžít, ale také z toho poté vyjít a nenosit si to s sebou domů.“

Další otázkou, která se v souvislosti se seriálem objevila, je fakt, že královnu hraje žena tmavé pleti. Je to ale opravdu tak skandální? A nerozdělí to diváky zase na dva tábory? I na to má Amarteifio svůj názor. „Tohle je příběh o ženě tmavé pleti, která se navzdory všem předpokladům stala součástí jedné z nejmocnějších monarchií na světě. Ani téma rasy nezametáme pod koberec. Zkoumáme ho. Ona je jiná, ale o to nejde, to společnost se musí změnit. V seriálu se zabýváme také třídami, duševními nemocemi, sexualitou a rovností pohlaví. A já mám pocit, že to všechno je moc důležité. Posvítíme na spoustu věcí, které lidé cítí, ale možná je doposud nedokázali vyjádřit,“ vysvětlila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Třetí řada Zaklínače je za dveřmi. Netflix vydal epickou upoutávku a zveřejnil datum premiéry

A pak je tu ještě jedna podstatná věc. Královna Šarlota se bude odehrávat ve dvou různých časových rovinách. Výkonná producentka Betsy Beers řekla: „Primárním časovým obdobím je georgiánská Anglie, kdy byl anglickým králem král Jiří. Máme ale také natočené celé úseky, které se odehrávají v současném světě Bridgertonových.“

Seriál Královna Šarlota: Příběh Bridgertových bude na Netflixu dostupný i s českým dabingem už 4. května.

Zdroj: Netflix, TV line, What’s on netflix, Vogue

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.