Stand-up komička na Netflixu řeší téma, které rezonovalo Českými lvy. Obouvá se do něj s ironií a humorem

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Česko se po předávání nejprestižnějšího tuzemského filmového ocenění opět dělí na dva tábory. Debatu rozvířila režisérka Daria Kascheeva, když její děkovnou řeč o těžkých pracovních podmínkách žen v průmyslu v přímém přenosu přerušila režie pořadu. Na problém ale upozorňují i tvůrkyně v zahraničí. Na začátku roku to byla například americká stand-up komička Taylor Tomlinson v novém speciálu na Netflixu s příznačným názvem Mít všechno.

Zatímco se tuzemští diváci oklepávají z nepříjemné situace, jež nastala na předávání Českých lvů, internet zaplňují rozjeté diskuze. Ačkoliv to vypadá, že letošní vítězka Ceny Magnesia za Nejlepší studentský film Daria Kascheeva po převzetí ocenění svým projevem o mateřství a kariéře píchla do vosího hnízda, otázkou zůstává, proč je toto téma pro mnoho lidí stále tak palčivé?

Režisérka totiž rozhodně není jediná, koho podobný problém trápí. V půlce února se na Netflixu ozval hlas známé komičky Taylor Tomlinson, jež se na platformu vrátila se svým třetím speciálem. Ačkoliv se ale třicetileté tvůrkyni nesmírně daří, s humorem si stěžuje, že nemůže mít všechno. Aspoň podle svého okolí.

ČTĚTE TAKÉ: ČEŠTÍ LVI JSOU ROZDÁNI. NEJVÍC JICH ZÍSKAL BOD OBNOVY. SLAVNOSTNÍ VEČER SE NEOBEŠEL ANI BEZ TRAPASU, KTERÝ REZONUJE SOCIÁLNÍMI SÍTĚMI

„Pokud má někdo svojí vysněnou práci, nemůže k tomu dostat ještě lásku,“ svěřuje se v hodinovém pořadu. Zatímco její přátelé plánují svatbu a rodinu, Tomlinson si užívá peníze i úspěch a snaží se vyrovnat se single životem. Stejně jako v předchozích dvou kouscích s názvy Krize středního věku a Podívej se na sebe vypráví o nevydařených romantických dobrodružstvích a pokusech najít si životního partnera.

I když některým sledujícím může připadat, že komentáři na účet zadaných lidí s dětmi komička spíš dokazuje určitou žárlivost, opak je pravdou. Tomlinson svými ironickými poznámkami pouze vrací úder všem, kteří tvrdí, že si mezi rodinou a kariérou musí nutně vybrat.

„Je mi jasné, že mě většina kamarádů lituje. A zároveň mi závidí. Občas do mě rýpají a říkají, že by se taky soustředili na práci, kdyby byli sami. Na to ale odpovídám, že bych si asi taky udělala nějaké děti, kdybych neměla žádný talent,“ vtipkuje.

PSALI JSME: ŽENY SLAVÍ CELÝ BŘEZEN: 5 FILMŮ O VÝZNAMNÝCH ŽENÁCH, KTERÉ BY VÁM ROZHODNĚ NEMĚLY UTÉCT

Taylor Tomlinson
Foto: Netflix

Mladá umělkyně sice oslavuje sebelásku a um člověka žít sám se sebou, vzápětí ale dodává, že má ohledně toho všeho velmi smíšené pocity. Ve svém vystoupení si tak spíš než cokoliv jiného dělá legraci z lidí, kteří v dnešní době ještě stále žijí v přesvědčení, že člověk zkrátka nemůže mít všechno.

Tomlinson se v uplynulých letech zařadila mezi nejvýraznější tváře ve svém oboru, což dokázala po uvedení nového pořadu, jenž se v prvním týdnu držel na šesté příčce celosvětově nejsledovanějších pořadů na Netflixu.

Zdroje: Netflix, ČSFD, The Cavalier Daily

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.