Netflix uvede reality show, která zahřeje u srdce. Ukáže lásku v podání lidí s Downovým syndromem

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Ve výběru různých seznamovacích reality show, které se pomalu stávají totožné, nyní Netflix nabídne jednu opravdu unikátní. Dovolí v ní divákům nahlédnout do milostného života lidí s Downovým syndromem, a potvrdí tak, že láska kvete opravdu všude.

Seriál Down For Love slibuje deseti lidem, že se seznámí a odvypráví svůj příběh. Tentokrát ale Netflix představí jedince s postižením, konkrétně s Downovým syndromem. Ty totiž na klasických seznamkách často nevidíme.

Netflix slibuje romantickou podívanou, která divákům změní pohled na tuto komunitu. „Down for Love je srdceryvná výprava za láskou, která sleduje několik lidí s Downovým syndromem, jak se proplétají zkouškami a triumfy randění. Emocionální reality show si klade za cíl ukázat radosti a výzvy hledání lásky a zároveň bořit stereotypy a podporovat inkluzivitu.“

Společnost je zvědavá, jak bude vypadat autentický pohled do nejen milostného, ale i každodenního života osob s postižením. Ten v médiích totiž bohužel většinou nenajdeme, společnost má tedy na tyto lidi často velmi omezený pohled. Láska je ovšem univerzální.

Kompletní seznam účastníků zatím není známy, ale už bylo odhaleno několik oficiálních fotografií. Participantů by mělo být dohromady deset a pro každý pár tedy budou vyhrazeny dvě epizody.

Seriál je primárně zpracován společnostmi Attitude, TVNZ a ve spolupráci s Novozélandskou asociací pro Downův syndrom. Je tedy v režii přímo účastníků show, komunity a odborníků. Producentka Robyn Patersonová prozradila, že jedním z cílů byla snaha zvýšit pozitivní zastoupení lidí žijících s Downovým syndromem na obrazovkách. Celá reality show bude na Netflixu od 11. srpna.

Zdroje: Netflix, Netflixlife, Attitude

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.