Na Netflix přichází stand-up speciál s komičkou, která prohlásila, že je chytřejší než Trump

Michaela Pašková
Foto: Aaron Ricketts/Netflix

Oceňovaná komička Wanda Sykes necítí potřebu předstírat, že je něčím, čím není. Nemá potřebu své vtípky zaobalovat tak, jako by její názory nebo témata měla být pro mnohé překvapením. Právě tato ostřílená dáma, která se ve svém předchozím speciálu nebála pustit do politiky bývalého amerického prezidenta, natočila s Netflixem svůj další stand-up speciál Jsem bavič (I’m An Entertainer).

Komička, herečka a producentka Wanda Sykes natočila začátkem února v Millerově divadle ve Filadelfii v pořadí svůj druhý hodinový stand-up speciál pro Netflix. Byl natočen pod taktovkou Push It Productions, což je produkční společnost, kterou komička založila ve spolupráci s Page Hurwitz. Obě dámy jsou pod speciálem uvedeny jako výkonné producentky.

Netflix uvádí, že Wanda Sykes, proslulá svými nejrůznějšími komentáři, ve svém nejnovějším speciálu Jsem bavič předvede svůj pronikavý a dravý důvtip a upřímnost. Dotkne se celé řady témat, kdy se nebude bát zabrouzdat do výzev spojených s výchovou dospívající generace Z a dilemat liberálního smýšlení v nabitém politickém klimatu.

Chystaný speciál bude navazovat na její předešlý, který nazvala Nenormální (Not Normal) a na Netflixu měl premiéru v roce 2019. V Nenormální se komička bez zábran pustila do politiky, reality shows, rasismu a tajemství, které by si vzala do hrobu. Speciál uvedla vtípkem: „Hned na úvod řeknu, že pokud jste volili Trumpa a přišli jste na mě, znovu jste to podělali!“

Jelikož si v Nenormální nebrala servítky, a navíc je opravdu populární osobností, byla zvána do různých pořadů a show, kde své výroky vysvětlovala. „Není normální, že vím, že jsem chytřejší než prezident. To není normální,“ prohlásila tehdy v The Late Show.

Speciál Nenormální si vysloužil dvě nominace na Primetime Emmy. Není tedy divu, že se Wanda Sykes a streamovací platforma rozhodly spolupracovat ještě jednou.

Produkční společnost Push It Productions produkovala pro Netflix celou řadu oceněných speciálů. V původním znění s českými titulky si můžete přehrát Tiffany Haddish Presents: They Ready, Tiffany Haddish: Black Mitzvah a Michelle Buteau: Welcome Buteaupia. Dále sitcom My jsme Upshawowi (The Upshaws) a speciál Stand Out: Oslava LGBTQ+ (Stand Out: An LGBTQ+ Celebration), což je historicky největší setkání LGBTQ+ komiků natočené v rámci projektu Netflix Is A Joke: Festival.

Speciál Jsem bavič bude mít na Netflixu premiéru 23. května. Stejně jako u Nenormální bude novinka přístupná v původním znění s českými titulky.


Zdroje: Netflix, Wanda Sykes: Nenormální, VARIETY, The Late Show

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.