Komička, která se nebála soudit s Netflixem, je ve svém speciálu připravena říct vše. I to, co myslela, že si vezme do hrobu

Michaela Pašková
Foto: John Washington Jr./Netflix

V roce 2018 vyzvala americká herečka a komička Monique Angela Hicksová, která vystupuje pod pseudonymem Mo’Nique, své fanoušky k bojkotu Netflixu. Teď se na stejné platformě objeví její speciál Mé jméno je Mo’Nique (My Name is Mo’Nique).

Komička Mo’Nique tvrdila, že se vůči ní Netflix zachoval diskriminačně, protože jí za natočení komediálního speciálu nenabízí tolik, kolik mužským komikům, jako jsou Chris Rock nebo Dave Chappelle.

Jak vyšlo najevo, platforma Mo’Nique původně nabídla 500 000 dolarů za hodinový pořad. A jak to tak bývá, pokud by komička s nabídkou souhlasila, Netflix by měl stoprocentní kontrolu nad vším. Pro srovnání, mužským kolegům Netflix tehdy nabízel 20 milionů dolarů.

V roce 2019 podala komička proti Netflixu žalobu, spor byl ale vloni v červnu ve vší tichosti urovnán. I když se neví, za jakých podmínek se obě strany dohodly, na platformě se již brzy objeví komediální speciál nazvaný Mé jméno je Mo’Nique, který komička produkovala ve spolupráci se svým manželem. Byl natáčen loni v říjnu, a to před živým publikem na Georgijské státní univerzitě.

Ve zveřejněném traileru komička říká: „Až si po tomhle vypnete vaší televizi, řeknete si: ,Teď už té ženě rozumíme’. V tomto komediálním speciálu řeknu věci, o kterých jsem si myslela, že si je vezmu do hrobu. Byly prostě jen moje. Byly to mé myšlenky. Byla to má tajemství. Pouze moje. Předtím jsem se soustředila na to, abych byla vtipná. Teď mám pocit, že mám co říct.“

Speciál se objeví na Netflixu už 4. dubna.


Zdroje: Netflix, VIBE, UPI

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.