10 reality show, z kterých si vybere každý: Od rychlých aut po amatérské pekaře

Foto: Netflix

Netflix je domovem mnoha oceňovaných a kritiky uznávaných filmů a seriálů, ale také je plný originálních reality show. Pán tygrů (Tiger King), který byl vydán v březnu 2020, když pandemie koronaviru donutila mnoho lidí zůstat doma, se stal obrovským pop-kulturním fenoménem. Jaké další reality show jsou ale na Netflixu k vidění?

Pán tygrů (Tiger King)

Pohled do života Joe Exotica, který si na jihu Ameriky otevřel zoo plnou nebezpečných kočičích šelem, je zpočátku zábavný. Později se ale dozvídáme o zločinech, z nichž je Joe obviněn majitelkou další podobné zoo, Carol Baskin. I ta má však velmi podivnou a temnou minulost. Dokumentární série vznikla ze záběrů a výpovědí novináře Ricka Kirkhama, který se v Joeově Zoo rozhodl před lety natáčet reality show, a dalších svědectví mnoha různých svědků.

Nakrmte někdo Phila (Somebody Feed Phil)

Tvůrce populárního sitkomu Raymonda má každý rád. Phil Rosenthal je známý gurmán. V pořadu Nakrmte někdo Phila cestuje po světě a poznává kuchyně a kulturu různých zemí. Kde mu bude chutnat nejvíce? Podívejte se sami. Jde o vynikající cestopisnou show plnou humoru.

Queer Eye (Queer tým)

Už několik sérií se pět mužů, kteří jsou odborníky na témata jako je móda, jídlo nebo design, snaží lidi “napravit” a dovést k tomu, aby našli své nejlepší já. Emocemi nabité proměny a srdceryvná odhalení vás možná až dojmou k slzám. Tato reality show měla u publika celosvětový úspěch. Díky různorodému zastoupení zejména pak u LGBT komunity nebo různých etnik.

Velký úklid s Marií Kondo (Tidying Up with Marie Kondo)

Milovníci úklidu si přijdou na své u pořadu světoznámé expertky na úklid Marie Kondo, která svým klientům pomáhá převzít zodpovědnost za jejich domovy a životy a také zbavit se nahromaděného nepořádku a zbytečností, které zabírají místo.

The Circle

The Circle ukazuje, že na sociálních sítích můžete být kýmkoliv. V této sociální reality show je 100 lidí izolovaných v bytovém domě, kde má každý svůj byt. Mohou spolu komunikovat prostřednictvím textu a speciální aplikace. Hráči se navzájem hodnotí a ti s nejnižším hodnocením jdou “z kola ven”, až zůstane pouze jediný – vítěz. Háček je v tom, že každý hráč má kontrolu nad vlastním profilem v aplikaci a je pouze na něm, zda o sobě řekne pravdu, nebo si vytvoří falešnou identitu.

Nailed It!

Možná vás překvapí, že jedna z nejlepších a nejzábavnějších reality show na Netflixu se týká pečení. Ti nejhorší pekaři, kteří by se od mouky a polevy raději měli držet dál, mají za úkol vytvořit repliku komplikovaného pekařského výtvoru. Výsledky sice nestojí moc za to, ale právě o tom to celé je. Soutěžící o sobě nemají žádné vysoké mínění, ale přesto dělají, co mohou.

Rychlý káry (Fastest Car)

Mezi výčtem show nesmí chybět ani něco pro milovníky rychlých aut. Někteří dávají přednost super luxusním automobilům, jiní stařečkům, které si vytunili, a chtějí předvést, co v nich je. Co je lepší? To má za úkol prozradit tato závodní show. Exotické nové vozy jako McLaren 650S nebo závodní Lamborghini Huracán proti upravenému Fordu Thunderbird z roku 1967 nebo dokonce Dodgi z roku 1927.

Lenox Hill

Tato reality show ukazuje fungování nemocnice Lexon Hill v New Yorku a rok života čtyř jejích lékařů. Ti se snaží co nejlépe starat o všechny své pacienty. Občas je však čeká důležité rozhodnutí. Pořad také poukazuje na nedostatky amerického zdravotního systému. Série byla natočena v roce 2018. V červnu 2020 Netflix vydal další epizodu s názvem Pandemie, která ukazuje běh nemocnice uprostřed současné pandemie covid-19.

Láska je slepá (Love Is Blind)

Seznam těch nejlepších reality show na Netflixu by nebyl úplný bez této seznamovací show. Mladí lidé v ní se snaží najít svou spřízněnou duši, ale má to jeden háček! Muži i ženy se zúčastní několika schůzek, při kterých spolu mohou mluvit, ale nevidí se. Poprvé se mohou vidět až poté, co se muž rozhodne svou vyvolenou požádat o ruku. Následně mají 28 dní na to, aby se vzájemně poznali, než společně stanou před oltářem. Napětí stoupá a diváci čekají, zda si řeknou své „ano“.

Manželství po indicku (Indian Matchmaking)

Reality show Manželství po indicku nám dá nahlédnout do zcela odlišné kultury. Elitní indická dohazovačka Sima Taparia se zde snaží najít vhodné protějšky pro své klienty z Indie a USA. Rodiny k ní zapisují své dcery a syny, které si Sima proklepne a důkladně prohlédne, a udělí jim hodnocení od jedné do sta. Hodně se dívá na vzhled, ale hodnotí i povahu. Následně jim po celém světě hledá vhodné partnery.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.