9 novinek týdne na Netflixu: Skutečný příběh, který emočně zasáhne nejednoho diváka, napínavý thriller či komedie točená v Česku

Foto: Netflix

Co si pustit na Netflixu? Streamovací platforma si pro nás opět připravila spoustu nových filmů a seriálů. S blížícím se Halloweenem se Netflix začal zaměřovat na napínavější a hororovější kousky, takže pokud jste jejich milovníkem, můžete tento týden slavit. Oslovit by vás ale mohl i rodinný fantasy film Vlkodlaci z Temného Hvozdu, který byl natočen v Česku a aktuálně na českém Netflixu vévodí TOP 10.

Vlkodlaci z Temného Hvozdu (Family Pack)

Ikonický Jean Reno nás pobaví ve svém nejnovějším komediálním fantasy filmu, jehož natáčení probíhalo na několika místech v Česku, v centru Prahy a rovněž středověkých prostorách studia Barrandov. Příběh se soustřeďuje na rodinu, kterou tajemná deskovka přenese do středověké vesnice. Přestože si zpočátku mysleli, že se ocitli na karnevalu, na kterém se jeho pořadatel pořádně vyřádil, rychle jim dojde, že se stali součástí hry. Nejenom, že se musí bránit před nebezpečnými vlkodlaky, kteří se v noci potulují po okolí, ale musí zjistit, kdo z nich je hybridem člověka a vlka.

Čtěte více zde.

Beauty In Black – 1. část 1. řady

Nová dramatická série je výsledkem spolupráce Tylera Perryho s Netflixem. Předtím, než se dočkáme válečného dramatu Poštovní prapor, který mapuje skutečný příběh 855 odvážných žen za 2. světové války, můžeme zhlédnout zajímavý seriál. Pojednává o dvou ženách, které pocházejí ze zcela odlišných světů. Jedna je bohatou paničkou nacházející bohatství v podnikání s kosmetickými produkty a druhá má problém vyjít s penězi, přičemž se živí jako striptérka. Poté, co jedna náhodou odhalí špinavé tajemství té druhé, jejich životy se vzájemně propletou.

Území (Territory)

Nové westernové drama svým divákům nabídne zuřivou válku o dědictví. Jakmile zásluhou generačních střetů rodiny Lawsonových zůstane největší dobytčí farma na světě bez zjevného nástupce, znepřátelené frakce dobytkářů vytáhnou do boje. V sázce jsou miliardy dolarů, přičemž každý si chce ukousnout pořádný kus koláče. Epické bitvy o dědictví se zúčastní i herec Sam Corlett, kterého můžete znát z hitu Vikingové: Valhalla.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Netflix válcuje kriminálka, ve které bývalý estébák vyšetřuje loupež banky. Kvalitní podívaná, hodnotí Spravedlnost diváci

Ronja, dcera loupežníka (Ronja the Robber’s Daughter) – 2. část 1. řady

Koncem března vstoupily na Netflix první díly fantasy seriálu, který je adaptací příběhu Astrid Lindgrenové, autorky hitů Děti z Bullerbynu a Pipi Dlouhá Punčocha. Příběh tohoto fantasy kousku se zaměřuje na dívku, která se narodila za noci tak bouřlivé, že pouhý blesk dokázal rozpůlit hrad, jemuž velel její loupežnický otec. Druhou půlku si začal nárokovat loupežnický konkurent jejího otce, což způsobilo rozepři táhnoucí se několik let. Jakmile dospívající Ronja naváže kamarádství se synem konkurenta, naskytne se znepřáteleným zlodějským klanům jedinečná příležitost, jak se usmířit. Nebude to však jen tak.

Pozoruhodný život Ibelinův (The Remarkable Life of Ibelin)

Srdceryvný dokumentární film mapuje inspirativní příběh Matse Steena, který byl proslulým hráčem World of Warcraft. Bohužel ve věku 25 let zemřel na svalové onemocnění, přičemž jeho rodiče se mylně domnívali, že vedl osamělý život. Ve skutečnosti se před světem neizoloval, ale prostřednictvím postavy Ibelina v online hře vedl neuvěřitelný život a svými činy inspiroval mnoho hráčů.

Čtěte více zde.

Peklo (Hellbound) – 2. řada

Pokračování hororové podívané, která byla v roce 2021 po Hře na oliheň nejúspěšnějším k-dramatem vydaným na Netflixu, je konečně tady. Ve druhé řadě se po letech strávených v pekle Jung Jin Su, zakladatel náboženského kultu Nová pravda, ocitá zpátky mezi živými. Velmi rychle po svém návratu zjišťuje, že se k moci dostala extrémnější Nová pravda. Navíc není jediným, kdo se z pekla vrátil. Otázkou však zůstává, jestli je vzkříšení zatracením, jak hlásá obávaná sekta, anebo cestou ke spáse.

Čtěte více zde.

PSALI JSME TAKÉ: Solidní historická řežba s fungující zápletkou a dialogy, tvrdí diváci o akční novince, která dobývá Netflix

Poslední noc v Tremoru (The Last Night at Tremore Beach)

Nejnovější psychologický thriller, který divákům nabídne pořádný AHA moment, zaujme fanoušky Stephena Kinga. Příběh se točí okolo skladatele a klavíristy, který po rozvodu prožívá tvůrčí krizi. Aby těžké období překonal, přesune se do malebné vesničky, která se nachází blízkosti odlehlé pláže Tremore v Irsku. Až na sousedy žijící ve vedlejším domě na míle daleko nikdo není. Jedné bouřlivé noci Petera zasáhne blesk, což způsobí, že začne trpět bolestmi hlavy a podivnými sny o svých sousedech. Jak se postupně začne tenká hranice mezi realitou a nočními můrami stírat, uvědomí si, že bizarní vize jsou varováním před tím, co přijde.

Čtěte více zde.

Nehýbej se (Don’t Move)

Hororový thriller nabízí svým divákům jedinečný zážitek v podobě odpočítávání smrti v reálném čase. Hlavní hrdinkou je truchlící žena, která doufá, že hluboko v lesích nalezne útěchu a potřebný klid. Narazí však na cizince, který jí píchne injekci s látkou, jež postupně získává nadvládu nad jejím tělem. Před tajemným mužem musí utíkat a skrývat se, protože se z něj vyklube ostřílený sériový vrah, který si lov svých obětí náramně užívá, což se nebojí jí dát najevo.

Čtěte více zde.

Dvě jsou víc než jedna (Do Patti)

Indický dramatický thriller pojednává o nesmlouvavé vyšetřovatelce, která řeší spletitý případ pokusu o vraždu. Během vyšetřování narazí na dvojčata, které vůči sobě pociťují obrovskou rivalitu. Obě okouzlil nevypočitatelný muž, jenž je do všeho zapleten.

Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum, About.Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.