V 2. části 7. řady Cizinky půjde pořádně do tuhého. Trailer je plný emocí, bolestivých zkoušek a ztrát

Eva Lenská
Foto: Starz

Listopad se blíží a s ním i premiéra 2. části 7. řady oblíbeného seriálu Cizinka (Outlander). Ani tentokrát to naši hrdinové nebudou mít jednoduché, na což poukazuje i čerstvě vydaný oficiální trailer. Jamieho a Claire nečeká jen setkání s rodinou ve Skotsku, ale také temné a velmi bolestivé zkoušky.

Zdá se, že 2. část 7. řady Cizinky bude plná zvratů a kdo nečetl knižní sérii od Diany Gabaldon, bude skutečně zaskočen. Oficiální trailer je nabitý emocemi a doslova bere dech. Pokračování bude dramatické a vylíčí velký kus děje knihy Paměť kostí (An Echo in the Bone), nicméně se dotkne i několika událostí z té následující, která se jmenuje Vepsáno krví vlastního srdce (Written in My Own Heart’s Blood). S hrdiny se tak podíváme nejen do 18., ale také do 20. století. Na řadu přijde Americká revoluce, ale těch bitev, především osobních, bude mnohem víc. Z traileru je vidět, že zejména Claire si projde peklem.

Historický seriál Cizinka, jenž nabízí romantický příběh, prvky fantasy i krvavé bitevní scény, je již od svého začátku v roce 2014 velmi populární a natáčel se dokonce i v Praze. Na Kinoboxu si vysloužil krásné hodnocení 78 %.

ČTĚTE TAKÉ: Nová česká komedie dobývá Netflix. Absolutní špička, zoufalý i nadějný zároveň, hodnotí diváci Zahradníkův rok

Co se odehraje ve 2. části 7. řady Cizinky?

Jak už víme, Jamie (Sam Heughan) a Claire (Caitriona Balfe) spolu s Ianem (John Bell) vyrazili do Skotska za svými blízkými. Ačkoli do rodné domoviny dorazí, nebezpečí války je brzy přinutí volit mezi tím, zda stát při těch, které milují, nebo bojovat za zemi, která se stala jejich novým domovem. K tomu samozřejmě patří i ztráty a těžké chvíle. Důležitou roli budou tentokrát hrát i John Grey (David Berry) a Jamieho nemanželský syn William (Charles Vandervaart). Na Iana čeká kvakerka Rachel (Izzy Meikle-Small) a fanoušci seriálu doufají, že jejich láska konečně dojde naplnění.

Naproti tomu Roger (Richard Rankin) a Brianna (Sophie Skelton) čelí novým nepřátelům napříč časem a musí bojovat se silami, které chtějí rozdělit jejich rodinu. Jejich malý syn Jemmy (Matthew Adair) byl totiž unesen Breeiným lstivým kolegou Robem Cameronem (Chris Fulton), o němž se MacKenzieovi domnívají, že chlapce vzal zpět v čase, aby ho dovedl k jakobitskému zlatu.

Jak se mění loajalita a na povrch vyplouvají bolestná tajemství, manželství Jamieho a Claire je vystaveno obrovské zkoušce. Dokážou MacKenzieovi a Fraserovi, které spojuje láska přes oceány a staletí, najít k sobě zase cestu?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Diváci si zamilovali nový seriál plný napětí, mocenské dynamiky a ohromujících zvratů. V Česku jsme ho přitom skoro všichni přehlédli

Smrt, ztráta, vykoupení

„Je to taková emocionální horská dráha — smrt, ztráta, vykoupení. Tohle všechno se ve druhé části odehraje. Je ještě lepší než ta první,“ uvedla producentka Maril Davis. „Připravte si whisky a kapesníky. Bude to dost intenzivní,“ dodala. Podle slov autorky knižní předlohy Diany Gabaldon má být druhá polovina 7. řady naprosto úžasná. Obě věří, že se o ní bude ještě dlouho mluvit.

Seriál Cizinka skončí 8. řadou, která bude mít 10 epizod. Poté se fanoušci budou moci těšit na prequel Krev mé krve, který bude líčit osudy rodičů Jamieho a Claire.

Druhá část sedmé řady Cizinky bude mít 8. epizod a její premiéra je plánovaná na 22. listopadu. Na české titulky na Netflixu si budou muset diváci pravděpodobně zase chvíli počkat.

Zdroj: Starz, Deadline, The Hollywood Reporter

Hodnocení na Kinoboxu: 78 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.