Diváci si oblíbili sci-fi Parasyte: The Grey a volají po pokračování. Druhé řady se ale vůbec nemusí dočkat

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Je to už nějaký pátek, co Netflix uvedl hranou adaptaci jedné z nejprodávanějších mang všech dob. Mimozemští parazité si v jihokorejském seriálu Parasyte: The Grey (Gisaengsu: Deo Geurei) pochutnávali na lidských mozcích natolik dobře, že diváci začali volat po přídavku v podobě 2. řady.

Režisér Yeon Sang-ho umí natáčet kousky, po jejichž zhlédnutí si diváci přejí pokračování. Nejprve se proslavil zombie snímkem Vlak do Pusanu, po kterém následoval seriál Peklo, jehož trailer k 2. řadě Netflix právě zveřejnil v rámci proběhlého Geeked Week. Nedávno bylo oznámeno, že s pomocí oscarového režiséra Alfonsa Cuaróna pracuje na thrilleru Revelations, v němž bude pastor postupně přicházet o rozum.

Kromě toho s Netflixem ještě spolupracoval na sci-fi filmu Jung_E a zmíněné hrané adaptaci Parasyte: The Grey, jejíž předlohou je legendární japonská sci-fi hororová manga série, které se prodalo přes pětadvacet milionů výtisků.

V rozhovoru pro The Korea Times v době uvedení hororového sci-fi seriálu režisér uvedl, že byl fanouškem manga série už dlouho, a proto k projektu přistupoval tak, jako by psal fanfikci o své oblíbené postavě. Nepřemýšlel, jestli jeho verze příběhu bude komerčně úspěšná. „Ačkoli seriál sdílí stejný vesmír jako originál, chtěl jsem vytvořit náš vlastní jedinečný příběh,” prohlásil. „Tvůrce mangy byl velmi otevřený a umožnil nám vyzkoušet různé přístupy. Místo toho, abych jednoduše udělal korejský remake, začal jsem s otázkou: Co kdyby se to stalo v Koreji? A od toho pak odvíjel příběh.”

Jeho pojetí manga série, která se nejenom dočkala svého anime Parasyte: The Maxim, ale i dvou hraných filmů, se divákům vesměs líbilo. Hlavní postavou oproti původnímu příběhu nebyl Shinichi a jeho parazit Migi, ale dívka Jung Soo-in a její parazit Heidi.

„Bavilo mě to a klidně si dám i druhou sérii, když bude. Hezky natočené, zábavné, ne příliš zdlouhavé, s jasně vybudovaným a srozumitelným světem. Krásná odlehčená zábava. Tak se to dělá,” uvedla o Parasyte: The Grey jedna z divaček na Kinoboxu, kde seriál dosahuje slušných 67 %.

Přestože se seriál točil okolo Jung Soo-in, Shinichi se v něm přece jen objevil, a to v závěrečné scéně, která se časově odehrávala osm let po událostech Parasyte: The Grey. Režisér nejedenkrát zmínil, že se druhé řadě vůbec nebrání a cameo Shinichiho bylo přidáno právě kvůli ní.

„Mám nápady na to, co se stane potom. Můžu vám říci, že jestli dvojka vyjde, Shinichi v ní bude. Už jsem napsal některé části scénáře,” uvedl pro The Korea Times. Podle What´s on Netflix režisér prohlásil, že vše jde aktuálně zcela mimo něj a pokračování závisí na rozhodnutí Netflixu. „Představivosti se meze nekladou, ale záleží na tom, jestli dostaneme zelenou k produkci,” řekl.

Bohužel Netflix hororový sci-fi seriál Parasyte: The Grey označil jako limitovanou sérii, takže je nepravděpodobné, že bychom se 2. řady přece jen dočkali. Nicméně už v minulosti se nejedenkrát stalo, že Netflix své rozhodnutí přehodnotil, ale u jihokorejských sérií se to moc často nestává. Pravděpodobnější by byl spin-off. Režisér Yeon Sang-ho se ovšem nevzdává a o pokračování při nejrůznějších příležitostech hovoří.


Zdroje: Netflixer, The Korea Times, What´s on Netflix, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 67 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.