Výjimečný počin, který jde až na dřeň, hodnotí čeští diváci nový španělský seriál Netflixu. Dýchej zhluboka má výborné recenze

Foto: Carla Oset/Netflix © 2023

Seriály z nemocničního prostředí některé baví, a jiné ne. Samozřejmě je velký rozdíl v Dr. Houseovi nebo Ordinaci v růžové zahradě. Na Netflixu každopádně aktuálně boduje Dýchej zhluboka (Breathless/Respira), španělský seriál, který si získal velkou oblibu u diváků a má velmi kladná hodnocení.

Španělský seriál Dýchej zhluboka vytvořený Carlosem Monterem, který stojí také za seriálem Elita, aktuálně boduje u diváků Netflixu. Po svém vydání 30. srpna je sice už na 6. místě v TOP 10 aktuálně nejsledovanějších sérií, ve světě i v Česku, ale sklízí velice pozitivní ohlasy od diváků.

O čem je španělský seriál Dýchej zhluboka?

Děj se točí kolem Joaquín Sorolla, veřejné nemocnice ve Valencii, kde se denně zachraňují životy. Lékaři a další zdravotnický personál tvrdě pracují ve zběsilém tempu. Nechybí tu samozřejmě spousta napětí, emocí ani dramata týkající se milostných vztahů. Zaběhnutý život všech se náhle změní, když se v nemocnici objeví vážený pacient a upozorní na komplikovanou situaci veřejného zdravotnictví.

V hlavních rolích se divákům představilo mnoho tváří, které jsou fandům španělské tvorby na Netflixu jistě dobře známí. Jedné z rolí se ujala například Najwa Nimri známá ze seriálů Papírový dům, Svatá rodina nebo Vis a vis. Další známou tváří je hvězda Holek na drátě Blanca Suárez a jedné z rolí se zhostil také Manu Ríos ze seriálu Elita a dramatu Jako hrob. Dále v seriálu Dýchej zhluboka hrají Aitana Sánchez Gijón, Borja Luna nebo Alfonso Bassave.

Recenze na španělský seriál Dýchej zhluboka

Seriál, o kterém si spousta lidí u nás nejdříve myslela, že půjde o něco podobného, jako je Ordinace v růžové zahradě, si získal velkou oblibu u diváků. Na ČSFD má vysoké hodnocení 76 %. Snad se tedy dočká i další stejně dobré řady. Dramatický závěr tomu ostatně nasvědčuje.

„Seriály z lékařského prostředí nepatří mezi mé oblíbené, ale tenhle se mezi ně okamžitě zařadí. Naprosto výjimečný počin ve všech ohledech. Musím opravdu smeknout před španělskými tvůrci, že s něčím takovým vůbec přišli. Pokud čekáte nějakou romantickou selanku, tak běžte o dům dál. Respira má skvěle napsané postavy, herecké obsazení je bez debat famózní,“ stojí v jedné z recenzí na Česko-slovenské filmové databázi.

Další divák uvádí, že jde Dýchej zhluboka až na dřeň a je jen pro silné povahy. „Lékařské zákroky tu jsou až moc barvitě vyobrazené, jednoduše řečeno krev tu stříká na všechny strany,“ píše.

 A co vy, už jste španělský seriál Dýchej zhluboka viděli?

Zdroje: Netflix, ČSFD, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.