Jeden z nejlepších seriálů roku 2023 se vrací. Druhá řada dramatu Diplomatické vztahy má první upoutávku

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Druhá řada úspěšného politického dramatu Diplomatické vztahy (The Diplomat), v němž se velmi rychle zvyšují sázky, už za pár týdnů vstoupí na Netflix. Aby si streamovací gigant zajistil naši plnou pozornost, vypustil do světa první video teaser. Nejenže do hry vstoupí nový silný hráč, ale vypadá to, že naše velvyslankyně USA bude muset spolupracovat s někým, kdo už neměl být mezi živými.

V dubnu loňského roku Netflix uvedl první řadu politického dramatu Diplomatické vztahy, ve kterém se herečka Keri Russell jako zkušená důstojnice zahraniční služby Kate Wyler cítí lépe v krizových situacích než v prostředí nóbl společnosti. Právě se chystá na svou další misi v Afghánistánu, když od Bílého domu obdrží nové rozkazy.

Jejím novým místem působení se stává Spojené království, kde musí coby nově jmenovaná velvyslankyně USA zažehnávat mezinárodní krize a uzavírat strategická spojenectví. Mezitím musí čelit svému divokému manželství s charismatickou politickou hvězdou Halem Wylerem, který v diplomacii sklízí úspěchy a je zvyklý, že jeho manželka je v pozadí a záře reflektorů se zaměřují pouze na něj.

První řada dramatu Diplomatické vztahy se po svém uvedení okamžitě vyšplhala v globální TOP 10 nejsledovanějších seriálů na první místo, přičemž se jí dařilo i u nás, o čemž svědčí skvělých 59 % dosažených na Kinoboxu. Zhruba před měsícem Netflix prolomil mlčení a oznámil, že se očekávané druhé řady dočkáme ještě letos. Konkrétně 31. října, což znamená, že se pokračování dramatu záhadným způsobem podařilo vyhnout se nové zálibě Netflixu, rozdělování řad na několik částí.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ZÁŘÍ NA NETFLIXU: NAPÍNAVÉ KRIMI S NICOLE KIDMAN, OD KTERÉHO SE NEBUDETE MOCT ODTRHNOUT, NEBO NÁSTUPCI DAHMERA

A o čem dvojka bude? Smrtící exploze v centru Londýna rozvrátí svět americké velvyslankyně Kate Wyler, která se ve svém životě snaží o nový začátek a chce znovu vybudovat tým, jenž se rozpadl. Její nejhorší obavy se naplňují: Útok, který ji přivedl do Velké Británie, nepocházel z konkurenčního státu, ale zevnitř britské vlády. Zatímco pátrá po pravdě, jejím jediným skutečným spojencem se stává její téměř bývalý manžel Hal, který je nejenom velmi živý, ale rovněž do všeho pořádně zapletený. Kate čelí křehkému manželství, složité dynamice s britským ministrem zahraničí a výhružné návštěvě viceprezidentky Grace Penn.

Ze synopse a zveřejněného teaseru k druhé řadě je zřejmé, že ačkoli se zdálo, že Hal závěrem jedničky cílený útok nepřežil, opak je pravdou. Jeho přežití vše nejspíše pouze zkomplikuje, protože ztráta manžela by sice pro Kate byla velkou ranou, ale stejně se ho chystala opustit. Nyní se společně s ním bude muset tvářit, že jsou silnější než kdy dřív. Toto neochotné spojenectví rovněž znamená, že Kate nebude moci jednat jako volný hráč a neustále se bude muset ohlížet přes rameno, a to i ve svém vlastním domě. Jejich spojenectví ovšem může otočit i ve svůj prospěch, protože vzhledem k tomu, že se její protivník skrývá v nejvyšším úrovních vlády, bude potřebovat každé dostupné spojení, jež jí může Hal poskytnout.

PSALI JSME TAKÉ: 10 KRIMI SERIÁLŮ NA NETFLIXU, KTERÉ BUDETE S NAPĚTÍM SLEDOVAT AŽ DO KONCE. NECHYBÍ ANI THRILLERY OD MISTRA ZVRATŮ HARLANA COBENA

Novým hráčem ve hře je již zmíněná viceprezidentka Grace Penn, jejíž ztvárnění se ujala Allison Janney. Oscarová herečka dříve zářila v jiném dramatickém seriálu od Deborah Cahn, Západním křídle. Vzhledem k tomu, že Diplomatické vztahy nemají knižní předlohu, je složité předpovídat, kam bude Cahn příběh směřovat.

Allison Janney jako Grace Penn v politickém dramatu Diplomatické vztahy
Foto: Alex Bailey/Netflix © 2024


Zdroje: Netflix, Netflixer, ScreenRant, Forbes, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 59 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.