Po nedávném fiasku Nicole Kidman boduje v Benátkách i s krimi sérií, od které se diváci nemohou odtrhnout, na Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Oscarová herečka Nicole Kidman po nedávném fiasku opět září na výsluní. Důkazem jsou nejenom 6,5minutové ovace ve stoje, kterých se její lechtivý thriller Babygirl dočkal na filmovém festivalu v Benátkách, ale i dobře přijatá mysteriózní dramatická minisérie Svatba roku (The Perfect Couple).

Koncem června Netflix uvedl komedii Rodinná aféra, ve které postava 57leté Nicole Kidman prožívala románek s playboyem, jehož ztvárnění se ujal 36letý Zac Efron. Snímek se dočkal naprostého výsměchu ze strany diváků, a dokonce i kritiků. Nejenže diváci snímek označovali za nejhorší film všech dob, ale mimo jiné vtipkovali o tom, že oba vypadají, jako by měli transplantovaný celý obličej a navštívili stejného plastického chirurga. Dosaženými 35 % od kritiků a 30 % od diváků na Rotten Tomatoes se rozhodně herecké hvězdy chlubit v budoucnu nebudou.

Na právě probíhajícím filmovém festivalu v Benátkách Kidman uvedla erotický thriller Babygirl, který sklidil 6,5minutové ovace ve stoje a kritici na něj pějí samou chválu. Snímek zkoumající dynamiku moci ve vztahu a sexualitu v pracovním prostředí pojednává o vysoce postavené ředitelce (Kidman), která podvádí svého manžela s o dost mladším stážistou. Dle kritiků je Kidman, která se již v minulosti odvázala v erotickém thrilleru Spalující touha, v uvedené novince jednoduše úžasná. Film, jenž má být poctou sebelásce, vstoupí do amerických kin koncem prosince, což znamená, že by mohl brzy nato zamířit i do našich kin.

Babygirl
Foto: La Biennale di Venezia

V době probíhajícího filmového festivalu Netflix uvedl další kousek s oscarovou herečkou, mysteriózní dramatickou minisérii Svatba roku, ve které si roli střihli také Liev Schreiber a Dakota Fanning. Showrunnerka Jenna Lamia ve spolupráci s oscarovou režisérkou Susanne Bier adaptovala minisérii podle bestselleru Elin Hilderbrand. Dámy se postaraly o to, aby šest dílů mělo spoustu nezapomenutelných, zároveň pobuřujících postav, příběh byl temný, ale rovněž i zábavný.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: PŘEHLÍDKA KALHOTEK. NICOLE KIDMAN VYRAZILA NA PREMIÉRU SVATBY ROKU V PRŮSVITNÝCH ŠATECH, JEJÍ KOLEGYNĚ BYLA JEŠTĚ ODVÁŽNĚJŠÍ

Vše se v něm točí okolo jedné z nejbohatších nantucketských rodin a nastávající nevěsty, která pochází z dělnické třídy. Před očekávanou svatbou Amelie a Benjiho probíhá večeře, během které šampaňské teče proudem a nastávající tchýně Greer Garrison Winbury (Nicole Kidman), dvacetinásobná autorka bestsellerů, hrdě světu ukazuje, že nedostatkem peněz její rodina rozhodně netrpí. Následující ráno nalezne Amelie ve svatebních šatech mrtvolu na pláži, což vede ke zrušení obřadu. Ačkoli je nevěsta traumatizovaná, je odvedena k výslechu.

Svatba roku
Foto: Seacia Pavao/Netflix

Na Rotten Tomatoes si novinka krátce po svém uvedení vysloužila od kritiků dobrých 58 %. „Velmi dobrá detektivka se skvostným obsazením, v prostředí, které vás přiměje věřit, že léto nikdy nekončí, a jejímž hlavním účelem je pobavit. Pokud máte rádi Sedmilhářky, Bílý lotos a Mělas to vědět, tohle bude vaše nová posedlost,” uvádí na adresu novinky jeden z kritiků. „Jestli je tu někdo, kdo odolá, a nepodívá se rovnou na všech šest dílů, sním košík ovoce,” píše další.

„Tento seriál Netflixu není ani geniální, ani příběhově nějak zvlášť nový, ale jsou to postavy, které jsou opravdu zábavné. Možná se vám podaří zjistit, kdo je vrahem, ale cesta k jeho dopadení je velmi poutavá a dramatická,” poznamenává jiný.

Diváci se svými 67 % vnímají novinku ještě lépe. Nejeden z nich přiznal, že je jednotlivé epizody přiměly podívat se na další. „Kidman je v tom tak výjimečná,” píše jeden z nich a jedním dechem dodává: „Zhlédl jsem to rovnou celé. Nemohl jsem přestat. Vynikající, naprosto se mi to líbilo!”

Pokud bychom se podívali na prvotní hodnocení na Česko-slovenské filmové databázi, viděli bychom dost slušných 74 %. Vypadá to, že i v případě minisérie bude rozebírán vzhled Nicol Kidman, která se snaží zastavit čas.

„Minisérie má spád, napětí, šťávu i vtip. Jen mně osobně strašně tahaly oko plastiky Nicol Kidman. Ale moc hezky vybrané místo, kde se odehrává většina děje,” píše na adresu novinka divačka, přičemž jiný divák dodává: „Čekal jsem trochu něco jako Sedmilhářky a zhruba to jsem i dostal. Jde sice jen o jednohubku v podobně dietní kriminálky, která nejspíš v hlavně moc dlouho nevydrží, ale těch šest dílů má celkem slušné tempo, hluchých míst moc není a obsazení je fajn.”


Zdroje: Netflix, Netflixer, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.