Na Novu se vrátila oblíbená mordparta. Nová Kriminálka Anděl trhla rekord

Tereza Pulgretová
Foto: Archiv TV Nova

Kriminálka Anděl patří v tuzemsku k nejoblíbenějším kouskům svého druhu. Pražská policejní partička v seriálu řeší složité případy inspirované skutečnými událostmi, zatímco se snaží překlenout problémy i ve svých osobních životech. Na místo činu se známí detektivové vrací i letos na podzim a u diváků se zatím setkávají s nebývalým úspěchem.

Major Oliver Hajn (Marek Taclík), kapitán Tomáš Benkovský (David Švehlík), kapitánka Jana Chládková (Helena Dvořáková) a nadporučík Ruda Uhlíř (Michal Novotný) těší fanoušky s jistou pravidelností na obrazovkách už od roku 2008. Přestože za uplynulých šestnáct let trochu zestárli a jejich temperament se mírně utišil, zájem je o jejich osudy stále velký. Televize Nova proto do světa postupně vypouští už šestou sérii Kriminálky Anděl, která slibuje nové kriminální případy, jež mají často kořeny v opravdových policejních archivech.

PSALI JSME: SLOVENSKÉ KRIMI INSPIROVANÉ SKUTEČNÝM PŘÍBĚHEM DORAZILO NA NETFLIX. DIVÁCI VŠAK NOVINKU O „ZOMBIE DROZE“ KRITIZUJÍ

Od předchozí řady do seriálu přináší svěží vítr herec Jiří Langmajer v kůži tichého, ale poněkud humorného kapitána Jana Součka, Oskar Hes v roli drzého poručíka Radima Fišera a Dalibor Gondík jako upjatý plukovník Václav Pospíšil. Podívanou na vyšetřovatele, kteří se snaží přijít brutálním činům na kloub, si lidé můžou po roční pauze vychutnat každé pondělí, na Voyo jsou díly uvedeny o týden dřív.

První díl, první rekord

Už první epizoda odvysílaná 26. srpna, ve které se detektivové zabývali vraždou mladé barmanky, přilákala k obrazovkám rekordní počet sledujících. Premiéru pořadu vidělo necelých 1,2 milionů lidí, a Kriminálka Anděl tak s přehledem obsadila vítězné místo v hlavním vysílacím čase.

ČTĚTE TAKÉ: NA OBRAZOVKY MÍŘÍ ČESKÁ RUŽA PRE NEVESTU. REALITY SHOW BACHELOR UVEDE NOVA UŽ NA PODZIM

Diváckou přízeň si andělé ze Smíchova získávají i díky režisérovi Peteru Bebjakovi, jenž se loni k seriálu po patnácti letech vrátil. Kriminálka Anděl byla kdysi jeho první projekt pro českou televizní stanici, v mezičase ale natočil množství jiných velmi úspěšných filmů a seriálů. Na Voyo to byla například minisérie o justičním omylu s názvem Matematika zločinu, za kterou tvůrci dostali Českého lva.

„Za těch x let se kriminální seriály a vyprávění posunulo, takže se i my snažíme, aby filmový jazyk byl trochu jiný oproti původním sériím. Nechceme z toho ale udělat něco úplně odlišného,“ vysvětlil svůj přístup k natáčení. Kriminálku Anděl obohatil o detailnější informace ze soukromého života detektivů, ale také o fenomény současné doby, které zločiny doprovází. Policisté tak narazí například na dětské gangy, gambling nebo pojišťovací podvody.

Zdroje: TV Nova, ČSFD, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.