Kriminálník v roli spasitele. Netflix chystá psychologický thriller o náboženské sektě

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Nový seriál Netflixu Out of the Dust představí mrazivý příběh manželů, kteří jsou členy uzavřené náboženské sekty. Znenadání ale jejich životy naruší uprchlý vězeň, ve kterém najde zalíbení čerstvě usedlá manželka. Natáčení už je v plném proudu, hlavní roli si zahrají Asa Butterfield a Molly Windsor spolu s dalšími skvělými herci a herečkami.

Seriál Out of the Dust se natáčí od začátku léta ve Velké Británii a už nyní diváci můžou vidět první fotografii z natáčení. Napínavý thriller představí příběh manželského páru Rosie a Adama. Se svou dcerou žijí v odloučené křesťanské komunitě, kde příchod Sama, uprchlého vězně, převrátí jejich životy vzhůru nohama.

Sam vnese do světa Rosie nový pohled na svět, který ji přivede zpátky do reality a poukáže na omezení, v nichž byla nucena žít. Jako oddaná manželka a matka tedy nahlédne do života ženské emancipace a sexuálního probuzení. Jak Samův vliv začíná postupně odhalovat trhliny v Rosiině a Adamově manželství, kriminálník se staví do pozice jejího spasitele a ona se musí sama sebe ptát, kde je větší nebezpečí? U náboženské sekty nebo u Sama?

ČTĚTE TAKÉ: TUČŇÁK V NOVÉM TEMNÉM KRIMI THRILLERU OVLÁDNE GOTHAMSKÉ PODSVĚTÍ. COLIN FARELL JE V ROLI NAPROSTO K NEPOZNÁNÍ

Asa Butterfield, který si zahraje Adama, je aktuálně nejznámější díky roli Otise Milburna v seriálu Sexuální výchova, ale i v žánrově drsnějším filmu Chlapec v pruhovaném pyžamu, hororu Před pikolou za pikolou nebo fantasy snímkům Hugo a jeho velký objev a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Na Netflixu ho také lze vidět v hororu Rozhodnutí nebo život a aktuálně se podílí na připravovaném animovaném sci-fi Rogue Trooper.

Talentovanou herečku Molly Windsor jsme mohli vidět hrát v seriálech Válka světů, Three Girls (za který si odnesla cenu BAFTA), Traces nebo Cheat. Bude to její první počin na Netflixu. Roli uprchlého trestance Sama bude hrát Fra Fee, který si v seriálu Rebel Moon střihl roli záporáka Balisariuse a objevil se v marvelovském seriálu Hawkeye.

Christopher Ecclestone a Siobhan Finneran si zahrají druhý manželský pár Phillipsovi. Ecclestone hrál devátého Doktora v legendárním seriálu Pán Času a Malekitha ve filmu Thor: Temný svět. Siobhan Finneran je nejvíce známá pro svůj skvělý výkon jako Clare Cartwright v policejním dramatu Šťastné údolí a v kultovním Panství Downtown.

PSALI JSME: NETFLIX CHYSTÁ NOVÝ KRIMI THRILLER Z DIVOČINY. HLAVNÍ HVĚZDOU UNTAMED BUDE BÝVALÝ HULK

Out of the Dust má na starosti scenáristka a producentka Julie Gearey společně s producentkami Ionou Vrolyk, Myar Craig-Brown a producentem Nickem Pittem. O režii se postarají Philipp Langdale (Čas čarodějnic) a Jim Loach (Trestní rejstřík). Julie Gearey ukázala své schopnosti u kousků, jako jsou seriály Intergalactic, Tajný deník call girl nebo Cuffs. Napínavá chystaná novinka bude mít šest dílů.

Zdroje: Variety, Radio Times, Netflix, Netflix Life, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.