Na Netflix míří nové krimi Vraždi všímavě. Seriál natočený podle úspěšného bestselleru nabídne naprosto unikátní příběh

Eva Lenská včera
Foto: Julia Terjung / Netflix

Koncem tohoto měsíce se bude na Netflixu vraždit! Streamovací gigant totiž uvede nový německý krimi seriál Vraždi všímavě (Murder Mindfully, Achtsam Morden), který byl natočen podle úspěšné knižní předlohy. Trailer slibuje vskutku originální podívanou, vždyť kdo by čekal, k čemu všemu může vést obyčejný kurz všímavosti! Nenechte si tedy tuto unikátní novinku ujít.

Kdy jste naposledy udělali něco jen pro sebe? Daří se vám udržovat zdravou rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem? Říkáte, že tohle vám opravdu nejde? Pak vám možná právě chybí všímavost. Neztrácejte čas! Na rozvoj všímavého myšlení není nikdy pozdě. To ostatně brzy zjistí i hrdina krimi seriálu Vraždi všímavě, který má na svědomí režisérská trojice Boris Kunz, Martina Plura a Max Zähle.

ČTĚTE TAKÉ: Diváci si zamilovali nový seriál plný napětí, mocenské dynamiky a ohromujících zvratů. V Česku jsme ho přitom skoro všichni přehlédli

Všímavostí k vraždám?

Úspěšný advokát Björn Diemel (Tom Schilling) se nečekaně stane vrahem. Prostřednictvím kurzu všímavosti se snaží najít novou rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem, aby mohl trávit více času se svou dcerou a v ideálním případě zachránit své manželství. Kurz skutečně přinese kýžený výsledek, i když úplně jiným způsobem, než se očekávalo.

Nově naučenou techniku všímavosti hrdina aplikuje přímo na svého klienta brutálního a bezohledného mafiánského bosse Dragana Sergowicze (Sascha Geršak). Vzápětí mu je v patách policie i celý mafiánský klan. Navzdory vypjaté situaci se Björnovi pokaždé podaří zachovat klid a zcela přeorganizovat svůj život. A to, že musí během cesty k vyřešení svých problémů spáchat několik vražd, je jen přirozeným důsledkem jeho promyšlené životní změny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harry Potter po česku? Do kin míří Čaroděj Kajtek. Místo Voldemorta bude bojovat proti démonickému Hofmannovi

Natočen podle bestselleru

Seriál Vraždi všímavě byl natočen podle stejnojmenného románu německého autora a právníka Karstena Dusseho. Tento bestseller byl přeložen do 26 jazyků, včetně češtiny. Jen německého vydání se dosud prodalo více než 1,5 milionu výtisků.

V osmidílném krimi seriálu si dále zahráli Emily Cox, Britta Hammelstein, Murathan Muslu, Peter Jordan, Pamuk Pilavci, Johannes Allmayer, Marc Hosemann a Luca Maric.

Mysteriózní krimi thriller Vraždi všímavě bude na Netflixu dostupný 31. října. I s českým dabingem.

Zdroj: About Netflix, Databáze knih

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.