Netflix dává prostor dalším vrahům. Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových od tvůrců Dahmera vyjde už v září

Dahmer / Foto: Netflix

Na podzim roku 2022 Netflix slavil úspěch se seriálem DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, ve kterém byl zpracován příběh skutečného sériového vraha, který diváky naprosto zděsil a zároveň ohromil. Tentokrát na Netflixu budou řádit Lyle a Erik Menendezovi. Netflix konečně zveřejnil datum premiéry. Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) dorazí už v září.

Série DAHMER – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera zaznamenala obrovský úspěch a vysloužila si dokonce čtyři nominace na Zlatý glóbus. Na Netflixu dokázal za prvních 60 dní nasbírat 1 miliardu zhlédnutých hodin a zařadit se mezi čtyři série včetně Stranger Things, Wednesday a Squid Game, které takového milníku dosáhly. Když je něco úspěšné, Netflix se toho samozřejmě snaží využít. A tak netrvalo dlouho a oznámil, že bude mít seriál ještě nejméně dvě pokračování. Ta však budou pojednávat o příbězích jiných vrahů.

Diváci zkoušeli okamžitě v diskusích tipovat, jaké vrahy se asi tentokrát tvůrci zaměří. Loni pak Netflix oznámil, že se Ryan Murphy a Ian Brennan rozhodli zpracovat případ Lylea a Erika Menendezových, nechvalně proslulých vraždících bratrů z přelomu 80. a 90. let.

Se seriálem, který nakonec ponese název Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) si dali tvůrci na čas. I když se o něm mluvilo už dlouho, s uvedením stále otáleli. Až do teď. Netflix totiž vydal novou upoutávku, ve které oznámil i datum premiéry. Monstra na Netflix dorazí překvapivě brzy a na stremovací platformě budou vraždit už od 19. září.

Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových ukáže příběh dvou bratrů, kteří 20. srpna 1989 zabili své rodiče v jejich domě v Beverly Hills, a události kolem těchto brutálních vražd. Oba byli usvědčeni z vraždy prvního stupně a odsouzeni na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění. Během soudních procesů bratři jako důvod vraždy rodičů uváděli roky týrání. Žalobci však tvrdili, že jejich motivem bylo získat rodinné jmění.

Jose a Kitty Menendezovi, rodiče Lylea a Erika, si zahráli Javier Bardem a Chloë Sevigny. Nováčci Nicholas Alexander Chavez a Cooper Koch pak ztvárnili vražedná monstra. Dále sio v seriálu zahraje Nathan Lane jako investigativní novinář Dominick Dunne. Dále se objeví také Ari Graynor, Leslie Grossman, Dallas Roberts, Jason Butler, Enrique Murciano a další.

Zdroje: Netflix, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.