Děsivý zážitek, z kterého nebudete moct spát. Netflix svým divákům připravil extrémní Úterý hrůzy

Foto: Netflix

Bojíte se rádi? Pak vás možná bude zajímat hororová novinka Úterý hrůzy: Extrém (Terror Tuesday: Extreme), která v úterý 20. srpna dorazila na Netflix. Thajská série představí osm příběhů založených na skutečných životních zkušenostech sdílených posluchači rozhlasového pořadu Angkhan Khlumpong (Úterý hrůzy).

Nová vlna teroru je tady! Netflix rád vydává seriály a filmy inspirované skutečnými příběhy. Jedním takovým bude i thajská série Úterý hrůzy: Extrém, která představí osm příběhů založených na skutečných životních zkušenostech sdílených posluchači rozhlasového pořadu Angkhan Khlumpong (Úterý hrůzy).

Z traileru k antologii běhá mráz po zádech a Netflix slibuje, že diváky thajské hororové příběhy udrží v napětí a mají se připravit na opravdu děsivý zážitek. Každá epizoda je vytvořena jiným režisérem a ponoří se do různých aspektů strachu. Od strašidelných svatebních šatů a prokletých domů až po pomstychtivé duchy a zneklidňující rodinná tajemství. Je tedy jasné, že série Úterý hrůzy: Extrém je pro hororové nadšence nutností.

TAKÉ JSME PSALI: Divákům bylo na zvracení a odcházeli z kina. Odporné, hnusné a zvrácené, hodnotí nový hororový hit Substance

Série začíná epizodou „Naše malá sestra“ režírovanou Prueksou Amarujim. Vypráví o nehodě, která si vyžádala život Elle (Miusic-Praewa Suthamphong) a její sestra Aye (Cherprang Areekul) se cítila provinile. Jejich matka (Dhanyabhorn Sondhikandha) pak objeví rituál, díky kterému může přivolat ducha Elle zpět do panenky. Má to ale děsivé následky.

Režisér Surapong Ploensang pak měl na starosti epizodu „Svatební šaty“. Ta sleduje Milku (Care-Panisara Rikulsurakan) jejíž život se dramaticky změní, když najde úchvatné svatební šaty, které by si chtěla obléct na svatbu. Šaty však skrývají děsivé tajemství a navždy změní její osud.

ČTĚTE TAKÉ: Nejtoxičtější seriál Netflixu čeká epický závěr. Pátá řada seriálu TY bude plná nových postav včetně hvězdy ze Sobíka

V „Ódě na mou rodinu“ režírovanou Chayanem Laoyodtrakoolem se rodina policisty stěhuje do starého strašidelného domu na okraji města, zatímco čeká, až se vyřeší korupční případ jejich otce (Not-Vorarit Fuangaromya). Matka (Kem-Laphasrada Chuaykua), dcera Linda (Praew-Narupornkamol Chaisang) a syn Chawin (Poon Mitpakdee) v domě objeví zapečetěnou místnost s ochranným kouzlem. Za dveřmi se však nenachází nic dobrého. Strašidelné incidenty začnou sužovat celou rodinu.

Následuje epizoda nazvaná „Slib“ od režiséra Abhichokea Chandrasena, která sleduje milence Nata (Gee-Sutthirak Subvijitra) a Dao (Smile-Parada Thitawachira) se skrytými tajemstvími a neochotou otevřeně komunikovat. Složí slib Paní temné hory, avšak jejich slib je svazuje k sužujícímu konci.

Díl „Strašidelná třída“ od hororového režiséra Chookiata Sukweerakula se odehrává se ve škole, která se v noci mění v děsivé místo, kde se opravdu netoužíte vyskytovat. Nová učitelka Oil (Pat-Chayanit Chansangavej) pak odhalí mrazivý příběh Nika – studenta z její třídy, který kdysi zmizel a jeho rodiny. Oli pak čelí opravdu trýznivým zážitkům, na které zřejmě nikdy nezapomene.

Následuje „Dívka od vedle“. V této epizodě režírované Prinem Keeratiruttanalukem se představuje Bird (Nat Kitcharit), mladík, který hledá svobodu a nový život, a nastěhuje se do bytu se zlověstnými pravidly. Okamžitě ho uchvátí tajemná a krásná dívka od vedle jménem Jane (Piglet-Charada Imraporn) a nastává změť děsivých událostí, která od základu změní jeho život.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nejděsivější horor roku s Nicolasem Cagem dorazil do kin. Kritici ho řadí mezi nejlepší kousky posledního desetiletí

Eakkasit Thairat pak režíruje díl s názvem „Drahá babičko“, který zahrnuje rituály vyvolávání duchů. Svobodná matka Montha (Bee-Namthip Jongrachatawiboon) zkouší vše, aby přivedla zpět svou mrtvou matku. Její dcera Nulek (Sydney-Supitcha Sangkhachinda) věří, že navzdory jejich napjatému vztahu je její babička jediná, kdo ji skutečně miluje a postará se o ni a netrpělivě čeká na její návrat. Když se babička konečně vrátí, Nulek dojde, že už to není ta samá osoba.

Nakonec diváky čeká epizoda nazvaná „Virální prokletí“, která je režijním debutem Alisy Pien. Vypráví příběh svobodné matky Ple (Yarinda Bunnag), majitelky prádelny, která zažila děsivé události poté, co poslouchala strašidelné příběhy v rozhlasové show Úterý hrůzy, a bojí se o svůj život i život své šestileté dcery Kaew (Irene-Maralyn Chatwattanasin).

Úterý hrůzy: Extrém vás na Netflixu bude děsit od úterý 20. srpna.

Hororová série Úterý hrůzy: Extrém (Terror Tuesday: Extreme)
Foto: Netflix

Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Zdeněk Starý

    Reklamni slinty. Ve vysledku uplne slaby a dalsi zbytecny serial