Záhadné krimi, kde studentka řeší 5 let starou vraždu, vládne Netflixu. Diváci pouští jeden díl za druhým, aby zjistili, kdo je vrah

Foto: Netflix

Na Netflix minulý týden dorazil mysteriózní krimi seriál Příručka k vraždě pro hodné holky (A Good Girl’s Guide to Murder), který zaujal náctileté i dospělé publikum. Adaptace oblíbené knihy je nyní jedničkou ve sledovanosti na Netflixu.

Seriálová novinka Příručka k vraždě pro hodné holky, která se nedávno objevila na Netflixu, se stala jedničkou ve sledovanosti na Netflixu v 69 zemích včetně Česka. V mysteriózním kriminálním thrilleru se herečka Emma Myers, známá ze seriálu Wednesday jako Enid Sinclair, pustí do vyšetřování pět let staré vraždy, která jí nedává spát.

Seriál je natočen podle mysteriózní young adult trilogie A Good Girl’s Guide to Murder z roku 2019, za kterou stojí britská autorka Holly Jackson. V roce 2020 kniha získala i české vydání a na Databázi knih ji čtenáři hodnotí 90 %.

I když si seriál Netflixu v hodnocení vede trochu hůře, ani tak nejde o špatné výsledky. Na Kinoboxu má například Příručka k vraždě pro hodné holky slušných 53 %. Na Rotten Tomatoes jí pak zahraniční diváci dávají 70% hodnocení a filmoví kritici dokonce pěkných 82 %.

V recenzích je chválen herecký výkon herečky Emmy Myers, zajímavé zvraty, stejně jako skvělé zakončení každé epizody, která v divácích vyvolává touhu po tom, aby si pustili další. „Zhlédl jsem to za dva dny. Nemohl jsem se toho nabažit,“ píše například jeden.

Naopak však někteří haní ostatní herce, kteří podle nich příliš dobře nehráli, zejména Zaina Iqbala v roli Raviho Singha. „Emma Myers podává vynikající výkon, naprosto skvělý. Bohužel zbytek obsazení má k této úrovni daleko a je přinejlepším průměrný,“ uvádí jeden z mnoha diváků s podobným názorem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ZADEK A PRSA ZARUČENĚ ZVYŠUJÍ DOSAHY. DRAMA INFUENCERKY UKAZUJE, ŽE KAŽDÝ LAJK NĚCO STOJÍ

Dobrou známkou je, že jsou se seriálem z většiny spokojeni i diváci, kteří četli knihu, což se ne vždycky u seriálových adaptací tvůrcům podaří. „Kniha byla neuvěřitelná a seriál byl velmi dobrý. Některé věci sice nejsou tak dobře vysvětlené jako v knize, ale není to špatné,“ píše jeden z diváků na Rotten Tomatoes.

U seriálu je dobré vydržet do druhé epizody, kdy se vše hezky rozjede. Příručka k vraždě pro hodné holky má totiž pomalejší rozjezd a první epizodu zkrátka musíte být trochu trpěliví.

ČTĚTE TAKÉ: JEDEN Z NEJLEPŠÍCH SERIÁLŮ PRO MLADÉ SE VRACÍ. TŘETÍ ŘADA SRDCERVÁČŮ MÁ BÝT VYZRÁLEJŠÍ A OBJEVÍ SE HVĚZDA Z BRIDGERTONOVÝCH

Zdroje: Netflix, Kinobox, Rotten Tomatoes, FlixPatrol, Databáze knih

Hodnocení na Kinoboxu: 53 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.