Spielberg chystá velkolepý projekt a vrací se k mimozemšťanům. Připravovaný film už má název i hvězdné obsazení

Eva Lenská
Foto: Universal Pictures

Oscarový režisér Steven Spielberg je známý tím, že se nebojí žádného žánru, především ho ale přitahují mimozemšťané. I jeho připravovaný film, který až donedávna neměl název, bude zaměřen na UFO. Už také víme, kdo si v této novince zahraje a kdo se podle Spielbergových poznámek chopil scénáře.

Spielberg naposled ohromil diváky i kritiky skvělým životopisným snímkem Fabelmanovi, který si na Kinoboxu vysloužil vynikající hodnocení 82 %. Režisérovi navíc přinesl Zlatý glóbus za režii. Ještě předtím nadchl fanoušky muzikálů svou předělávkou West Side Story, která má na Kinoboxu také skvostné hodnocení 70 %.

Co ale od tvůrce hitů můžeme očekávat nyní? Jak už jsme naznačili, bude to návrat k mimozemšťanům, tématu, které mu není cizí. V minulosti přece natočil filmy Blízká setkání třetího druhu, E. T. – Mimozemšťan a Válka světů, které nespojují jen mimozemšťané, ale také vysoká hodnocení a velký úspěch. Je zcela jisté, že tento filmový hitmaker nehodlá polevit a opět chystá něco velkolepého.

ČTĚTE TAKÉ: K-DRAMA NOVINKY NA NETFLIXU: TEMNÉ TAJEMSTVÍ, ZÁHADNÁ ŽENA, TRABLE S LÁSKOU I NEBEZPEČNÁ MISE S HROMADOU AKCE

Doposud nepojmenovaný film konečně dostal název. Těžko však říci, zda je to jen název pracovní, nebo trvalý. Všechno se provalilo během nedávné prezentace IMAXu, kde se mezi připravovanými hity jako Avengers a The Mandalorian & Grogu skrýval kousek s názvem The Dish. Právě to by měl být Spielbergův nový film.

Scénář k novince s ufony napsal režisér, herec a scenárista David Koepp, jenž se Spielbergem spolupracoval na Jurském parku i na Válce světů. Do hlavních rolí byli obsazeni Emily Blunt, která nedávno zazářila v Oppenheimerovi, a britský herec Josh OʼConnor, kterého můžeme znát z filmu Rivalové a seriálu Koruna, který mu vynesl Zlatý glóbus.

The Dish se podle zpráv začne natáčet v únoru příštího roku a premiéry bychom se měli dočkat v květnu roku 2026.

Zdroj: Kinobox, Film Stories, Movie News Net

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.