Skvělá špiónská série, vzkříšení Marvelu i brutální akční nářez aneb Filmy a seriály, které v červenci bavily naši redakci

Michaela Pašková
Foto: 2024 20th Century Studios / ™ 2024 Marvel

Stejně jako v předchozích měsících jsme si pro vás připravili přehled tipů, které vám mohou pomoci vybrat si kousek, jehož sledováním budete trávit svůj volný čas. Protože každého z nás baví něco jiného, skladba našich doporučení je různorodá, čímž se pouze zvyšuje pravděpodobnost toho, že v našem přehledu naleznete něco, co by vás mohlo zaujmout.

Policajt v Beverly Hills: Axel F

Tip od Marty

Jednou z největších červencových událostí byl návrat Eddieho Murphyho jako detektiva Axela Foleyho. Nestává se často, aby si velké návraty vedly dobře, protože jsou s nimi spojena velká očekávaní. Nicméně nestárnoucímu Murphymu se to v 63 letech povedlo. „Nový Policajt z Beverly Hills od Netflixu je rozhodně lepší než třetí díl. Na první dva sice nemá, ale i tak to byla skvělá nostalgická akční jízda a oceňuji návrat hlavních postav i hudbu ve stylu Crazy Froga apod. Film mě celkem mile překvapil, bavil a humor byl taky dobrý. I když jak říkám, jednička a dvojka budou vždycky zkrátka lepší,” říká o svém výběru šéfredaktorka Marta.

Skywalkers: Příběh jedné lásky

Tip od Marty

Ačkoli se to nezdá, dokumenty diváky stále přitahují. V přehledech nejlepších novinek měsíce, které svým uživatelům Netflix nabídl, se pravidelně nacházejí. Jednou z nejlepších červencových novinek je dokumentární snímek pojednávající o mladém páru, který neváhá kvůli adrenalinovým zážitkům vystoupat až do oblak, a to doslova. „Na dokument Skywalkers: Příběh jedné lásky jsem byla hodně zvědavá i proto, že oba hlavní aktéry sleduji na Instagramu od doby, kdy jsme si ho založila a jejich tvorba mě vždycky fascinovala. Dokument je velice dobře zpracovaný a obsahuje plno dechberoucích záběrů, ze kterých se někomu může pořádně zatočit hlava,” říká Marta ke svému výběru.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMY A SERIÁLY, KTERÉ V ČERVNU BAVILY NAŠI REDAKCI: POVEDENÉ FINÁLE SCI-FI O HYBRIDECH, SKUTEČNÝ PŘÍBĚH ZE SLOVENSKA I OSCAROVÁ GODZILLA

Deadpool & Wolverine

Tip od Marty

Určitě jste zaznamenali humbuk, který se v posledních dnech děje okolo filmového hitu Deadpool & Wolverine. Provozovatelé kin jásají a Marvel zažívá návrat na výsluní. A že to teda po řadě nedávných zklamání pořádně potřeboval. „Let’s f*cking go! Jak jinak začít doporučení na tento film! Kdo to viděl, pochopí. Deadpool a Wolwerine je neuvěřitelná smršť hlášek, skvělá akční jízda a vůbec se nedivím, že v kinech dosahuje takového úspěchu. Film jsem viděla dvakrát, jednou na novinářské předpremiéře, mezitím jsem si připomněla staré dobré X-Men filmy a šla do kina znova, abych si vše ještě jednou pořádně pospojovala. Respektive myslím všechna ta camea a odkazy na superhrdiny z dob minulých,” říká ke svému výběru naše šéfredaktorka.

Film se mi líbil a jsem ráda, že jsem po dlouhé době zas v něčem dobrém viděla svého oblíbeného Hugh Jackmana, a že to byla zrovna role ikonického Wolverina. A že je mu 55? Tak to je absolutně nerelevantní, protože je naprosto ve špičkový formě. S Ryanem Reynoldsem mají neuvěřitelnou chemii a měli by toho spolu udělat daleko víc. A Dogpoola, ať vezmou s sebou.”

Zde si můžete přečíst Martinu recenzi.

Sympatizant

Tip od Toma

Toma zaujal výjimečný seriál z produkce HBO Sympatizant. Příběh své diváky přivádí do posledních dnů vietnamské války, která je jedním z nejdéle trvajících konfliktů éry rozděleného světa. „Sympatizant je historické drama s prvky komedie z období konce vietnamské války. Pro některé je to vzdálené téma, ale mě to zaujalo. Seriál je natočený podle knihy, která získala Pulitzerovu cenu. Je o dvojitém agentovi, má zajímavý vizuál a střih a je režírovaný známým režisérem Chan-wook Parkem. Herec Robert Downey Jr. mě tam hodně bavil. Zahrál dost dobře různorodé role,” uvádí Tom.

Prázdniny s Broučkem

Tip od Evy L.

Českou rodinnou komedii Netflix do své nabídky zařadil začátkem července. A dobře udělal, jelikož se ve sledovanosti stále umisťuje v TOP 10. Nenechala si ji ujít ani naše redaktorka Eva, která ji doporučuje. „Je to příjemná a nenáročná komedie o tom, že rodina je nejvíc. Pohodový film pro letní večery. Není to vyloženě perla české kinematografie, ale rozhodně patří k tomu lepšímu, co čeští režiséři točí. Na léto ideální,” říká o svém výběru.

John Wick: Kapitola 4

Tip od Michaely

Fanouškem akčních filmových pecek jsem už mnoho let. Jelikož jsem vyrůstala na filmových skvostech, o které se postaral například Bruce Lee (ne, rozhodně nemám před důchodem), tvorba, kterou nám předkládá Keanu Reeves mě přirozeně hodně zajímá. Když jsem si všimla, že Netflix uvedl Kapitolu 4, nemohla jsem si její zhlédnutí nechat ujít. Ačkoli se jedná o film, který trvá přes dvě hodiny, takže pro některé může být problém u něj vydržet, já ho zapnula a ve finále jsem se divila, že už je konec. Obsahuje několik strhujících scén. Jako tu vůbec nejlepší hodnotím snahu Johna dostat se přes schody. Každý záběr je do sebemenšího detailu promyšlený, takže je pro mě opravdu obtížné najít na čtyřce chyby. Co dodat, Keanu Reeves už pro mě nikdy víc nebude Neem z Matrixu, ale Johnem Wickem.

PSALI JSME TAKÉ: NEJLEPŠÍ AKČNÍ FILM VŠECH DOB, JEHOŽ SCÉNY BUDOU JEDNOU V UČEBNICÍCH, ZAZNÍVÁ V RECENZÍCH. KEANU REEVES ZASE DOBÝVÁ NETFLIX


Zdroje: Redakce Netflixeru

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.