Novinky z Comic-Conu: Netflix chystá drsný seriál plný humanoidních robotů a Keanu Reeves si opět zahraje nelítostného zabijáka

Michaela Pašková
Foto: BOOM! Studios

Každoroční Comic-Con v San Diegu přitahuje pozornost fanoušků z celého světa. O nejzajímavější panel letošního roku se rozhodně postaral Marvel, který oznámil, že se oblíbení režiséři vrací do hry. Jedná se o skvělou novinku, kterou ovšem předčil návrat Roberta Downeyho Jr. coby záporáka Victora von Dooma. Přestože se Netflix nezúčastnil této události v plné síle, pár zajímavých novinek také poskytl.

Gundam: Requiem za pomstu (Gundam: Requiem for Vengeance)

Za použití Unreal Engine 5 vznikl nový drsný animovaný seriál, který japonskou franšízu plnou humanoidních robotů ovládanými lidmi vrátí k základům. Příběh šestidílné novinky se bude odehrávat na evropské frontě válečného konfliktu, který byl poprvé nastíněn v původním anime z roku 1979. V něm knížectví Zeonu roku 0079 univerzálního století vyhlásilo válku orgánu vládnoucímu na Zemi, takzvané Pozemské federaci.

V počátcích války si sice knížectví udržovalo převahu využitím mobilních obleků, ale postrádalo sílu na to, aby převzalo kontrolu nad celou Zemí. Po jedenácti měsících se jednotkám federace podařilo zmocnit základen ovládaných Zeonem ve východní Evropě. Zveřejněný trailer prozradil, že nový animovaný seriál lze na Netflixu očekávat 17. října.

BioShock

Vypadá to, že si na filmovou adaptaci herního hitu společnosti 2K Games ještě počkáme, což vlastně děláme pomalu dvacet let. Když v roce 2007 vyšla hra BioShock, stala se díky jedinečnému prostředí, hlubokému příběhu a ikonické estetice okamžitým hitem. O rok později se společnost Universal pokusila natočit první filmovou verzi hry, což bohužel nevyšlo. Začátkem roku 2022 se o slovo přihlásil Netflix, kdy režii dostal na starost Francise Lawrence a scénář Michael Green.

Protože streamovací gigant dopřával tvůrcům přemrštěné rozpočty a ne vždy se dočkal zrovna pozitivních výsledků, došlo ke změně obsazení pozice šéfa filmového oddělení. Roy Lee, producent připravované novinky, v rozhovoru pro Collider prozradil, že snímek původně vznikal pod starým režimem. Nový šéf ovšem rozhodl podstatně zkrouhnout rozpočet BioShocku, což znamená, že tvůrci musí ze svých plánů podstatně polevit. Na rozdíl od epického velkofilmu má pod vedením Lawrence vzniknout osobitější film. Nezbývá tedy nic jiného než doufat, že nové vedení Netflixu svým rozhodnutím nepohřbilo velký potenciál filmové adaptace.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE: DEADPOOL & WOLVERINE JE NEJLEPŠÍ FILM OD MARVELU ZA POSLEDNÍ ROKY. JE VTIPNÝ, KRVAVÝ A USPOKOJUJÍCÍ

BioShock
Foto: 2K

Hračky našeho dětství (The Toys That Made Us)

Dokumentární seriál, v němž se tvůrci baví o vzestupech a někdy i pádech ikonických výtvorů, se dočká dalších dvou řad. V doposud poslední třetí řadě, která vyšla v roce 2019 a na ČSFD se těší vysokému hodnocení 83 %, jsme se třeba mohli podívat na vznik Strážců vesmíru. V připravované čtyřce na diváky čekají postavičky Super Hero, plastové pistolky Nerf, Pokemoni nebo American Greetings (medvídek Care Bears, My Pet Monster a panenka Strawberry Shortcake). V pětce poté Hot Wheels, Krotitelé duchů, Polly Pocket a Fast Food Toys.

Hračky našeho dětství
Foto: Netflix

BRZRKR

Konečně to vypadá, že se filmová a animovaná adaptace série komiksů, kterou napsali Keanu Reeves a Matt Kindt, pohnula dopředu. Na panelu věnovanému BRZRKR vystoupil Mattson Tomlin po boku Reevese a představil se jako showrunner rozsáhlého projektu. Oznámil, že právě odevzdal návrh scénáře a na animované verzi by se mělo začít pracovat letos na podzim.

Je dobře, že se Tomlin rozhodl čerpat z předlohy, která je známá svými krvavými akčními scénami a násilnickým hlavním hrdinou, jenž s nepřáteli nemá. slitování. Předpokládá se, že si Reeves zahraje ve filmu hlavní roli. Přeci jenom stál za zrodem celého příběhu.

PSALI JSME TAKÉ: NETFLIX OPĚT DOBÝVÁ AKČNÍ THRILLER KLEO. ABSOLUTNÍ MISTROVSKÉ DÍLO A FENOMENÁLNÍ PŘÍBĚH, HODNOTILI DIVÁCI JEHO 1. ŘADU

Krátké informace:

  • Bohužel se nedočkáme plánové čtvrté a páté řady animovaného hitu Diova krev (Blood of Zeus). Připravuje se třetí řada, která bude zároveň poslední.
  • S názvem Dark se připravuje sedmá řada animovaného seriálu Dračí princ (The Dragon Prince), která by měla uzavřít ságu Mystery of Aaravos. Šestá řada před pár dny vstoupila na Netflix a na ČSFD těší neuvěřitelnými 87 %. Pokud Netflix ze záhadných důvodů úspěšný projekt nezruší, tvůrci mají příběh vymyšlený až do desáté řady.
  • Pokud půjde vše podle plánu, druhá řada animovaného seriálu Jurský svět: Teorie chaosu (Jurassic World: Chaos Theory) by se měla dočkat svého uvedení 17. října.
  • Ve čtvrté řadě Zaklínače (The Witcher) by Ciri měla být obzvláště drsná.
  • Netflix začal pracovat na hrané adaptaci komiksové série Minor Threats, která se točí okolo superhdinů.
  • Do uvedení nového animovaného seriálu Jaye Olivy a Zacka Snydera Twilight of the Gods zbývá už jen pár měsíců. Přestože se na akci neobjevily žádné zásadní novinky, Oliva byl na události přítomen se zbrusu novými kresbami k připravovanému seriálu.


Zdroje: What‘s on Netflix, Gundam, Marvel, Collider, ČSFD, ScreenRant, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.