Terminátor znovu ožije v Soudný den. Akční trailer novinky od Netflixu ukazuje návrat k základům prvních filmů

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Terminátor je franšízou, která na tom není moc dobře. Mohou za to zmatené časové linie různých restartů a pokračování, ve kterých se tvůrci rozhodli naprosto ignorovat určité důležité události. Od roku 2009 je to průměr vedle průměru. Nyní ovšem do hry vstupuje Netflix, který se rozhodl franšízu dostat opět na výsluní. Pomoci mu v tom má animovaný seriál Terminator Zero.

Ano, čtete správně. Netflix se za pár dní pokusí probudit zájem diváků o v podstatě polomrtvou franšízu Terminátora. Jeho Terminator Zero má vyprávět klasický terminátorský příběh, v němž se voják z budoucnosti musí vrátit do minulosti a najít vědce pracujícího na umělé inteligenci, která by mohla konkurovat Skynetu.

Novinka se bude odehrávat v letech 2022 až 1997, přičemž poslední z nich je rokem, kdy byl aktivován Skynet a v původní časové linii filmu Terminátor 2: Den zúčtování (Hodnocení na Kinoboxu: 90 %) zaútočil na lidstvo. Už samotná skutečnost, že časová osa animovaného seriálu navazuje na chronologii prvních dvou filmů, je známkou toho, že Terminator Zero nebude obsahovat prvky z kousků, které následovaly po druhém snímku.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ANIMOVANÉ NOVINKY V ROCE 2024: JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÝ SE PYŠNÍ 91 % NA ČSFD, PŘICHÁZÍ S NOVOU ŘADOU

Terminator Zero
Foto: Netflix

Rozhodně je to obrovské plus, protože Terminátor 3: Vzpoura strojů (s hodnocením 72 %),což je první díl série, který nerežíroval James Cameron, započal postupný pád franšízy. Ačkoli se nejednalo o úplný propadák, režisér Jonathan Mostow se v něm jednoduše rozhodl posunout Soudný den, čímž se později inspirovali další tvůrci. O tom, že to nebylo moc dobré rozhodnutí, například svědčí skutečnost, že po trojce následoval seriál Terminátor: Příběh Sáry Connorové (s hodnocením 51 %) který se k tomuto dílu vůbec nehlásil, a naopak navazoval na dvojku. Zkrátka po druhém díle nenásledoval žádný film, který by byl kritiky dobře přijat.

Naposledy do kin vstoupil Terminátor: Temný osud, který na Kinoboxu dosahuje hodnocení 66 %. Nestává se tak často, aby film postavil diváky na dva tábory, ve kterých jde vyloženě poznat, komu se snímek líbil, a komu ne. V recenzích zaznívá, že je to nejhorší Terminátor, nic extra a James Cameron se snad zbláznil. Ostatní si naopak myslí, že je to skvělý akční film a důstojné zakončení celé série.

PSALI JSME TAKÉ: NAPĚTÍ, ŽE BY SE DALO KRÁJET: NOVÝ VRAŽEDNÝ SERIÁL OD NETFLIXU S NICOLE KIDMAN SLIBUJE, ŽE SE OD NĚJ NEBUDETE MOCT ODTRHNOUT

Trailer animovaného seriálu produkčního studia Skydance a japonského animačního studia Production I.G, které nám například dopřálo anime Kuroko no basket (nachází se na Netflixu), Psycho-Pass a spolupracovalo na Útoku titánů, dává znát, že se novinka vrátí k terminátorským základům. Rozhodně půjde o sci-fi horor se spoustou akce, což je přesně to, čím by Terminátor měl být.

Animovaný seriál Terminator Zero Netflix uvede 29. srpna. Jedná se o datum, které odkazuje na původní Soudný den, 29. srpna 1997.


Zdroje: Netflix, Tudum, ScreenRant, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.