Hvězda seriálu Girls Lena Dunham chystá seriál pro Netflix. Zahrát si v něm ale odmítá kvůli drsnému bodyshamingu

Eva Lenská
Foto: Home Box Office (HBO) / Jojo Whilden

Kdo by neznal Lenu Dunham, herečku a filmařku, která má na svědomí úspěšný seriál Girls, v němž také ztvárnila roli spisovatelky Hannah. Tento Hit má na ČSFD hodnocení 74 % a může se pyšnit dvěma Zlatými glóby. Tvůrkyně neusnula na vavřínech a nyní chystá seriál pro Netflix s názvem Too Much. Všichni očekávali, že v něm bude hrát, ale ona k tomu podala své vysvětlení.

Lena Dunham se nikdy nestyděla odhalit své tělo, ačkoliv nemá zrovna míry modelky. Naučila se mít ráda, ale všechno má své hranice. Drsný bodyshaming jí zbavil chuti hrát v poloautobiografickém seriálu Too Much, který se svým manželem Luisem Felberem chystá pro Netflix.

Ačkoliv fanoušci doufali, že ztvární hlavní roli, a to zejména proto, že jde v zásadě o její a Luisův příběh, ona odmítla. Prohlásila, že se už nehodlá vystavovat negativní kritice svého těla. „Už jsem v tomto období svého života nechtěla zažít něco podobného, co jsem zažívala při Girls. Fyzicky jsem prostě nebyla připravená na to, aby se moje tělo znovu pitvalo,“ dodala.

„Dřív jsem si myslela, že vyhrát znamená prostě pokračovat a nezajímat se o to, co si kdo myslí. Zapomněla jsem, že vítězství vlastně znamená jen chránit sebe sama a dělat to, co je třeba, abyste mohli dál pracovat,“ pokračovala.

ČTĚTE TAKÉ: NADSTANDARTNÍ HERECKÝ VÝKON TEREZY RAMBA. DO KIN VSTOUPIL NOVÝ ČESKÝ FILM, KTERÝ PODLE DIVÁKŮ VĚROHODNĚ VYSTIHUJE VÁŽNÁ TÉMATA

Foto: Almanor Films

Komu nakonec ale roli hlavní hrdinky svěřila? Americké herečce Megan Stalter, která si zahrála například v seriálu Stále v kurzu. „Je neuvěřitelná a myslím, že lidi z ní budou unešení,“ řekla. „Víme, jak je vtipná. Ale když pak přijde na řadu dramatická scéna, říkáte si, že tu máme mladší Meryl Streep,“ doplnila.

Seriál Too Much bude vyprávět o třicetileté workoholičce Jessice (Megan Stalter), která se po bolestivém rozchodu přestěhuje z New Yorku do Londýna a zamiluje se do britského hudebníka Felixe (Will Sharpe). Brzy zjistí, že jejich neobvyklé propojení nelze ignorovat, i když vytváří víc problémů, než jich řeší. Oba se pak musí ptát sami sebe, zda mluví Američané a Britové skutečně stejným jazykem?

Seriál je určený pro zklamané lidi, kteří si kladou otázku, zda je pravá láska ještě možná, ale upřímně doufají, že ano. Jeho premiéry bychom se měli dočkat v příštím roce.

Zdroje: Deadline, ČSFD, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.