Neskutečná vikingská řežba nebo mysteriózní thriller, ve kterém jde o minuty aneb 7 novinek Netflixu, které stojí za pozornost

Michaela Pašková
Foto: Bernard Walsh/Netflix © 2023

I v tento náročný týden, během kterého padají teplotní rekordy, Netflix nezapomněl na přísun novinek. Tentokrát je škála nových kousků opravdu bohatá. Na své si přijdou milovníci sportovních dokumentů, pošahaných komedií i napínavých thrillerů a dramat. Kromě toho jsme se konečně dočkali očekávaného epického finále příběhu proslulých Vikingů.

Receiveři (Receiver)

Sportovní dokumentární seriál se zaměřuje na hráče amerického fotbalu, konkrétně hrající na pozici receivera. Jsou to pánové, jejíchž úkolem je chytat míč, dopravit ho do end zóny, a získat tak pro svůj tým potřebné body. Klíčová je pro tyto hráče rovněž souhra s quarterbacky. Ještě před vstupem do ligy se důkladně testuje jejich rychlost, hbitost a skokanské schopnosti. Samozřejmě musí mít vynikající koordinaci rukou a očí a rychlé reflexy. Tato novinka sleduje pět nejlepších receiverů, kterými jsou Davante Adams, Justin Jefferson, George Kittle, Deebo Samuel a Amon-Ra St.

První holka (Eva Lasting) – 2. řada

Kolumbijské romantické drama odehrávající se v 70. letech sleduje počínání záhadné dívky, která začne docházet na chlapeckou školu. V pokračování se vztah Evy a Camila obrátí vzhůru nohama poté, co Luisa oznámí šokující zprávu, nechtěné těhotenství. Nejprve je rozhodnuta pro potrat, v čemž ji Eva podporuje, ale následně změní názor a je připravena přijmout své mateřství. Pro semknutou skupinu to znamená nový boj, protože nejenže se Camilo bude pokoušet získat zpátky důvěru Evy a zároveň podpořit Luisu, ale bude muset čelit i Salcedovy, který se mu chce pomstít za to, že oplodnil jeho sestru.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NEJLEPŠÍ NOVINKY, KTERÉ V ČERVNU VYŠLY NA NETFLIXU: SRDCERYVNÝ DOJÁK NEBO NAPROSTO DOKONALÁ SÉRIE S 90% HODNOCENÍM

Vikingové: Valhalla (Vikings: Valhalla) – 3. řada

Každá epická éra musí jednou skončit a to platí i pro tři proslulé Vikingy – Freydís Eriksdottir, Leifa Erikssona a Haralda Sigurdssona. Když jsme se s nimi střetli naposledy, teklo z nich mnohem více krve, což se divákům samozřejmě líbilo. Vzhledem k tomu, že jsme se právě dočkali poslední řady, je před námi drsná krvavá řezba a mnoho vypjatých chvil. Taková Freydís se například nevyhne tomu, aby byla přivázána ke kůlu. Na světovém Rotten Tomatoes si druhá řada vysloužila od kritiků neuvěřitelných 100 %. Bude zajímavé sledovat, jestli se to povede i trojce.

Zmizely v noci (Vanished into the Night)

Mysteriózní thriller, v němž se americká psychiatrička přesouvá do Itálie za svým milým, kterému porodí dvě děti, zachycuje noční můru všech rodičů. Bohužel jejich sen na přeměnu odlehlého statku na hotel ztroskotá, což vede k rozvodu a bitvě o opatrovnictví. Během toho, co Pietro jednoho večera hlídá děti, ratolesti záhadně zmizí. Následuje hovor od únosců, kteří požadují, aby jim do 36 hodin zaplatil 150 000 eur. Jeho bývalá žena ho přiměje, aby se obrátil na jeho známého, který mu slíbí peníze výměnou za vyzvednutí drog. Ačkoli Pietro z celé akce vyvázne jen zázrakem živý, jeho ex se najednou chová jinak. Zoufalý otec tomu ovšem nevěnuje pozornost, protože stanovená doba se krátí.

Více čtěte zde.

Šampion (The Champion)

Španělské drama pojednává o Diegovi, který byl zvolen nejlepším mladým hráčem Evropy a ve svých pouhých 20 letech je na nejlepší cestě k tomu, aby se jeho fotbalový klub Atlético de Madrid stal vítězem La Ligy. Jeho impulzivní a konfliktní povaha však přiměje klub, který už má jeho excesů plné zuby, najmout Alexe, uzavřeného a osamělého profesora psychologie. Zatímco pánové překonávají své rozdíly, zjistí, že v životě jde o víc než jen o fotbal a akademickou práci.

Já jinak (Another Self) – 2. řada

První řada turecké romantické série slavila v Česku úspěch, kdy se například na ČSFD těší skvělému hodnocení 79 %. „Pro mě je tenhle seriál jako zjevení. Hurá! Konečně se objevuje téma traumat a jejich léčení i v komerční sféře,“ uvádí na adresu seriálu pojednávajícím o třech kamarádkách, které na sebe navzájem spoléhají, jedna z divaček. „Turci to prostě umí. Další seriál na Netflixu, který mě doslova pohltil,“ píše další.

PSALI JSME TAKÉ: FILMY A SERIÁLY, KTERÉ V ČERVNU BAVILY NAŠI REDAKCI: POVEDENÉ FINÁLE SCI-FI O HYBRIDECH, SKUTEČNÝ PŘÍBĚH ZE SLOVENSKA I OSCAROVÁ GODZILLA

Hra na city (Blame the Game)

Nová německá komedie pojednává o páru, jehož vztah je na samém počátku. Jelikož jsou Pia a Jan sebou navzájem naprosto poblouzněni, tráví veškeré volné chvíle společně. Netrvá to dlouho, než se Pia rozhodne svého milého představit svým přátelům. Jednoho večera proto vyrazí na setkání s jejímu přáteli, během kterého mají hrát společenské hry. Její přátelé mají ovšem jiné plány, protože pozvou také jejího bývalého přítele, a tak se brzo poklidný večer promění v souboj alfa samců.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum, Decider, Rotten Tomatoes, ČSFD, About.Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.