Nejlepší novinky, které v červnu vyšly na Netflixu: Srdceryvný doják nebo naprosto dokonalá série s 90% hodnocením 

Michaela Pašková
Foto: A.S.O./Pauline Ballet/Netflix

Přestože v červnu Netflix zaznamenal několik propadáků, tak o povedené kousky nebylo nouze. Zejména se mu dařilo na poli dokumentů, ale rovněž očekávaných třetích řad. A povedlo se i několik asijských počinů. Pojďme se podívat, co stojí za zhlédnutí.

Vybrali jsme deset nejlepších novinek, které během června vyšly na Netflixu. Vybírali jsme podle našich názorů i hodnocení českých a slovenských diváků na ČSFD. Mehzi výběr toho nejlepšího, co v červnu streamovací gigant vyprodukoval, patří hned pět dokumentárních kousků. Zářila rovněž závěrečná řada sci-fi Sweet Tooth: Chlapec s parožím, ze které jsou diváci nadšení a pochvalují si ji. Příběh Penelope a Colina se s námi táhne už od května, přičemž jsme se kompletní třetí řady Bridgertonových dočkali v červnu, kdy vyšla její druhá polovina. I ta si vedla u diváků skvěle. Finálové hodnocení trojky sice lehce pokulhává za dvojkou, ale pořád je lepší než 67 %, kterých dosáhla první řada.

TOP 10 nejlepších červnových novinek

10. Sweet Tooth: Chlapec s parožím (3. řada) – dosažené hodnocení naČSFD: 70 %
9. Bridgertonovi (3. řada) – dosažené hodnocení na ČSFD: 70 %
8. Tajemství terakotových válečníků – dosažené hodnocení na ČSFD: 71 %
7. Záhadologové – dosažené hodnocení na ČSFD: 71 %
6. Klíče k Manhattanu – dosažené hodnocení na ČSFD: 71 %

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NEJHORŠÍ ČERVNOVÉ NOVINKY NA NETFLIXU: BOTOXOVÁ ROMANCE, KATASTROFÁLNÍ AKČŇÁK S JESSICOU ALBA NEBO NOVÉ DNO S 12% HODNOCENÍM

5. Kaulitz & Kaulitz

Dosažené hodnocení na ČSFD: 76 %

Zhruba před 20 lety s albem Schrei prorazila v Německu kapela Tokio Hotel, která slavila úspěchy i u nás. Děvčata si na zdi vylepovaly plakáty členů a snažily se zejména napodobit vzhled Billa. Je až k nevíře, že dvojčata v září oslaví své 35. narozeniny. A právě o nich pojednává nová realita show, prostřednictvím které umožňují divákům nahlédnout do svého života. Vzhledem k vysokému hodnocení novinky je zřejmé, že i po letech nejslavnější německá dvojčata stále přitahují pozornost fanoušků.

4. Nejhorší spolubydlící (2. řada)

Dosažené hodnocení na ČSFD: 78 %

Jelikož už první řada dokumentárního seriálu zaměřujícího se na true crime zločiny u českých diváků slavila úspěch, nepředpokládalo se, že by pokračování bylo propadákem. A skutečně není. Dokonce se dvojce povedlo dosáhnout vyššího hodnocení, než v případě 73 % první řady. Jak už název této novinky napovídá, vše se v ní točí okolo spolubydlících, ze kterých se vyklubou nebezpeční jedinci. Není výjimkou, že někdo z jejich spolubydlících zemře nebo mu jde o život.

ČTĚTE TAKÉ: ŽENU ROKY POMALU ZABÍJELA JEJÍ NEJLEPŠÍ KAMARÁDKA A DALŠÍ ODPORNÉ SKUTEČNÉ PŘÍBĚHY UŽ NYNÍ V SÉRII NEJHORŠÍ SPOLUBYDLÍCÍ NA NETFLIXU

3. Hitler a nacisté: Zlo na lavici obžalovaných

Dosažené hodnocení na ČSFD: 79 %

Protože už mnozí lidé zapomínají na hrůzy minulosti anebo dávají holocaust za vinu Židům, rozhodl se uznávaný režisér Joe Berlinger natočit dokumentární minisérii, která by nejenom mapovala vzestup a pád Adolfa Hitlera, ale rovněž byla varováním toho, co se může stát. Použil k tomu svědectví amerického novináře, který působil v nacistickém Německu. „Díky tomuto jsem ochotna odpustit Netflixu ty miliony hovadin, které zplodil. Fantasticky udělaný a komplexní dokument, který by měli povinně pouštět ve školách,” píše jedna z divaček ve své recenzi.

2. Osudově blízko

Dosažené hodnocení na ČSFD: 83 %

Při sledování srdceryvného romantického filmu, o který se postarali Japonci, se neobejdete bez kapesníčků. Hlavními postavami jsou dva mladí lidé, kterým lékaři sdělí, že jim nezbývá moc času. Talentovaný umělec se rozhodne své milované, jež zbývá pouhých šest měsíců, zpříjemnit poslední chvíle a neprozradit jí, že mu byla diagnostikována nevyléčitelná choroba srdce. „Mám za sebou opravdu krásný film, na který jsem se těšila opravdu hodně dlouho. A když jsem se ho konečně dočkala, tak můžu říct jenom jedno: “Ještě lepší, než v co jsem doufala,” píše na adresu filmu jedna z divaček, která v závěru své recenze přiznala, že poslední třetinu kompletně probrečela.

1. Tour de France: Bez příkras (2. řada)

Dosažené hodnocení na ČSFD: 90 %

Strhující dokumentární seriál o nejnáročnějším cyklistickém závodě světa diváky velice baví, přičemž se stejně jako v případě Nejhoršího spolubydlícího povedlo druhé řadě překonat tu první. Diváci tuto novinku na ČSFD hodnotí jako skvělou reklamu pro letošní Tour de France, kdy například děkují Netflixu, že jim jako běžným smrtelníkům umožnil zprostředkovat závod z jiného úhlu pohledu. „Dokonalost, která překonala i parádní první sérii. Upřímně si moc jedničku nepamatuju, jen útržky, respektive si nepamatuju, jak jednotlivci jeli a jak se jim na Tour dařilo. Tady to je ale víceméně jedno. Na dvojku může v klidu koukat i někdo, kdo první sezónu neviděl. A od prvního tónu a záběru ho to připoutá k sedačce a pustí až v Paříži. Doufám v trojku,” uvádí jeden z diváků.


Zdroje: Netflix, Netflixer, About Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.