Luke Thompson alias Benedict Bridgerton se vyjádřil k vášnivým scénám s Tilley a Paulem i queer zápletce Francescy

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

Mnozí fanoušci seriálu Bridgertonovi (Bridgerton) byli šokovaní nejen tím, jak tvůrci změnili osud Francescy, ale také žhavými scénami Benedicta s Tilley a Paulem. Určitě bude tedy zajímavé podívat se na to, co o tom soudí přímo hrdinův herecký představitel Luke Thompson.

Ve 3. řadě seriálu Bridgertonovi prozkoumává Benedict svoji sexualitu a připravuje si půdu pro vlastní milostný příběh. Čtenáři knih vědí, že jeho osudovou láskou bude nakonec půvabná Sophie Beckett, ale nebudeme předbíhat. Tvůrci se navíc ještě nevyjádřili, komu pokračování věnují.

Vraťme se však k tomu, co už jsme viděli. Benedict má milostný románek s Tilley Arnold (Hannah New), nicméně tvůrci mu připsali i queer zápletku. Jeho milenka ho totiž seznámí s charismatickým Paulem Suarezem (Lucas Aurelio), který se k nim v posteli přidá. Tato vášní nabitá trojka překvapila mnoho diváků. Jak na ni reagoval Luke Thompson?

ČTĚTE TAKÉ: APOKALYPTICKÝ THRILLER PLNÝ KRVELAČNÝCH MONSTER ZNOVU OVLÁDNE NETFLIX. JEHO PŘEDCHOZÍ ŘADY MNOHA DIVÁKŮM NEDALY SPÁT

„V tomto seriálu se objevuje mnoho nových témat,“ řekl. „Zdá se, že Benedict si se svými pocity pohrává se zvídavostí. Pociťuje jen velmi málo obav. Je osvěžující vidět někoho, kdo se touto stránkou sebe sama zabývá beze strachu z toho, kým je a co to může znamenat,“ doplnil.

Ačkoli Benedictova sexualita byla v průběhu let předmětem mnoha spekulací fanoušků, Thompson také dodal že zejména mužská sexualita může působit zaškatulkovaně ve způsobu, jakým je zkoumána. „Řekněme si to na rovinu, bylo to nesmírně represivní období,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: SKVĚLÁ AKČNÍ ODDECHOVKA, KTERÁ MÁ SPÁD I VTIP. NA NETFLIX MÍŘÍ LEGENDÁRNÍ TRHÁK S BRADEM PITTEM A ANGELINOU JOLIE

„Podle našich moderních pojmů by šlo patrně o pansexualitu. Být k někomu přitahován kvůli tomu, jak myslí a cítí bez ohledu na pohlaví. To je slovo, které by se dalo použít. Ale osvěžující na tom je to, že nepotřebujeme používat nějaké nálepky,“ vysvětlil.

Benedict nebyl jediný, kdo šokoval diváky. Francesca (Hannah Dodd) byla na konci zcela okouzlena sestřenicí svého muže Michaelou (Masali Baduza). „Přivítat v seriálu pozitivní, šťastné queer milostné zápletky, které nejsou plné obav, tragédií nebo špatných věcí, je opravdu krásné,“ uvedl k tématu Luke Thompson.

Zdroje: Netflix, Radiotimes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.