Fanoušci Bridgertonových zuří kvůli změnám v ději. Tvůrci jim podali dost nevyhovující vysvětlení

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

Už jste stačili zhlédnout druhou část třetí řady Bridgertonových? Pokud ne, raději tento článek nečtěte, neboť obsahuje spoilery. Fanoušci se bouří a na sociálních sítích to vře. Jsou v šoku nejen kvůli skandálním milostným zážitkům Benedicta, ale to, co v budoucnu čeká Francescu absolutně nemůžou skousnout. Jak na to zareagovali tvůrci?

Fanoušci série Bridgertonovi (Bridgerton) jsou po zhlédnutí 2. části 3. řady opravdu naštvaní. Dá se dokonce říct, že zuří a vyhrožují, že se na další série už dívat nebudou. Milovníci knih Julie Quinn prostě nechápou, že tvůrci zcela změní ten nejdojemnější a nejžhavější příběh z knižní série, což je ten Francesčin.

Třetí řada má na ČSFD hodnocení 74 %, ale to neznamená, že jsou diváci se vším spokojeni. „Tahle série je pro mě tak obrovským zklamáním! Mělo to být o Penelope a Colinovi, ale přesto tam ti dva působí jako nějaké vedlejší postavy,“ napsala jedna z divaček. „Na konci mě však odrovnali totálně, když John představil svou sestřenici Michaelu. Příběh Francescy a Michaela patří k mým nejoblíbenějším z celé série a změna pohlaví je pro mě teda hodně velká rána. Další série už nebudu sledovat, Bridgertonovi u mě skončili, protože ztratili veškeré kouzlo, které jsem na nich měla ráda a už se ani trochu nepodobají knižní předloze,“ dodala.

ČTĚTE TAKÉ: JEDEN Z NEJLEPŠÍCH FILMŮ ROKU, ŘÍKAJÍ DIVÁCI O NOVÉ AKČNÍ KOMEDII NETFLIXU. GLEN POWELL V NÍ STŘÍDÁ MASKY ZABIJÁKŮ JAKO O ŽIVOT

Stejně se bouří diváci na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes. „Zničili jste postavy Benedicta, Michaela a Francesky. Projevte trochu úcty čtenářům knih! Byl to náš čas, oddanost a peníze, které vám umožnily tento seriál vůbec vytvořit. A proč je tam tak málo scén s Colinem a Penelope? Tohle měla být jejich řada, a přesto se ve druhém díle skoro nevyskytují,“ napsala rozzlobená recenzentka.

„Shonda Rhimes opět vzala příběh, který je známý už léta, má miliony fanoušků a udělala z něj něco jiného. A to ani nemluvím o Michaele. To je problém další série. Ale pořád doufám, že se setkám s jejím dvojčetem Michaelem,“ uvedla další. „Jess Brownell a Shondalande, naštvali jste fandom, Benedict je bisexuál, Franceska lesbička, poslali jste Anthonyho a Kate do Indie a zničili jste svatební noc Colina a Penelope,“ nadávala jiná. A tak bychom mohli pokračovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NA NETFLIX MÍŘÍ HIT NATOČENÝ PODLE ÚSPĚŠNÉHO YOUNG ADULT ROMÁNU JOHNA GREENA. DIVÁCI HO PŘIROVNÁVAJÍ K MODERNÍ VERZI LOVE STORY

Jak se k tomu vyjádřili tvůrci? V adaptaci Shondy Rhimes je Michael Stirling ve skutečnosti Michaela Stirlingová. A pokud by měl někdo pochybnosti o tom, jakým směrem se bude Francesčin příběh ubírat, showrunnerka Jess Brownell má jasnou odpověď. „Od začátku jsem Francesčin příběh prezentovala jako queer. Když jsem četla knihu o ní, jako queer žena jsem se s ní opravdu ztotožnila. Možná to tak Julia Quinn nezamýšlela, ale velká část knihy je o tom, že se Franceska cítí jiná než její rodina i svět kolem ní a neví pořádně proč. Soudím, že v knize jde hlavně o to, že je introvertní. Ale já si myslím, že pro spoustu queer lidí, ne pro každého, ale pro dost z nich, je ten pocit odlišnosti už od dětství, součástí jejich životů. Takže mi přišlo přirozené to změnit,“ dodala.

K orgiím mezi Benedictem, Paulem a Tilly Brownell uvedla, že Benedict jen hledal sám sebe a v minulosti si nebyl jistý, jak přesně se orientovat v pocitu, že je tak trochu outsider. Dočká se vůbec své lásky Sophie? „Myslím, že v této dějové linii, kdy zkoumá své pravé já, budeme pokračovat i nadále. Tímhle to neskončilo. Co se týče Sophie, zatím nemohu říct, kdy se objeví, ale brzy oznámíme víc,“ odvětila showrunnerka.

Zdroje: Netflix, Rotten Tomatoes, ČSFD, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.